Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σφοδρή κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Του Θοδωρή Δούκα

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες το βράδυ τη Χαλκιδική. Η κεντρική και βόρεια Χαλκιδική ντύθηκε στα λευκά με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλυσίδες σε όλο το οδικό κύκλωμα της κεντρικής και βόρειας Χαλκιδικής. Αν και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου έχει καθαριστεί, η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών γιατί η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών διακόπηκαν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του Πολυγύρου (εκτός Καλυβών), Γαλάτιστας, Βραστάμων, Ταξιάρχη και Βάβδου. Κλειστά είναι και τα σχολεία στο δήμο Αριστοτέλη.

Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν Κασσάνδρα και Σιθωνία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες το βράδυ δέχτηκε πολλές κλήσεις για πτώση δέντρων.
Στην Κασσάνδρα ξεριζώθηκαν από τους πολύ ισχυρούς ανέμους 9 δέντρα και στη Σιθωνία δύο.

Χθες το βράδυ στις 11.30 διεκόπη η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας γιατί ένα δέντρο μετά τη Μεταμόρφωση έπεσε στην επαρχιακή οδό. Σήμερα το πρωί ένα ακόμη δέντρο έκοψε την κυκλοφορία στον παραλιακό της Μεταμόρφωσης.


Εκτεταμένες ζημίες υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ σε όλο το νομό από τους θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα  το βράδυ της Δευτέρας να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές της Σιθωνίας, της Κασσάνδρας και του Πολυγύρου. Σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες στον Πολύγυρο υπολειτουργούν καθώς δεν υπάρχει ρεύμα και οι ΔΕΗ κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρει το δίκτυο. Νωρίτερα σήμερα έπεσε μια κολώνα της ΔΕΗ στην Ουρανούπολη. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές.

Στο μεταξύ, έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας από χθες το βράδυ και μηχανήματα επιχειρούν στα οδικά δίκτυα που παρουσίαζαν πρόβλημα.

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: