Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανακύκλωση στον Δήμο Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακύκλωση στο Δήμο Σιθωνίας

Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι τρόπος ζωής και η ανακύκλωση αποτελεί την πιο σημαντική ίσως απόδειξη της θέλησης των πολιτών, για έμπρακτη συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Σιθωνίας, στην προσπάθεια του να συμβάλλει για ένα υγιές περιβάλλον, συμμετέχει στο πρόγραμμα LIFE, τοποθετώντας πιλοτικά τους ειδικούς μπλε κάδους σε επιλεγμένα σημεία. Συντονιστής εταίρος του προγράμματος στη Χαλκιδική είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ).

Η ανακύκλωση στο Δήμο Σιθωνίας απευθύνεται και θα ωφελήσει κυρίως ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, μπαρ, καφέ και γενικότερα επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Μέσα από το πρόγραμμα LIFE που εφαρμόζεται στο Δήμο μας πρέπει η ανακύκλωση να γίνει καθημερινότητα για όλους μας, ώστε να συμβάλλουμε στην καθαριότητα της περιοχής  μας και του περιβάλλοντος. Η πρόταση του Δήμου μας είχε μεγάλη ανταπόκριση από τουριστικές επιχειρήσεις για συμμετοχή και ήδη έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι σε 35 επιλεγμένα σημεία. Με την πρόταση που κάνουμε τα οφέλη θα είναι απολύτως ορατά. Και για να γίνουν ακόμα περισσότερο κατανοητά θα πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες,  κάνοντας δική τους υπόθεση τη διαλογή στην πηγή».

Τα υλικά συσκευασίας που ανακυκλώνονται στο Δήμο Σιθωνίας είναι πλαστικό, αλουμίνιο, μέταλλο και σε επιλεγμένα σημεία (καμπάνες), γυαλί.

Το πρόγραμμα LIFE αφορά στις συμπράξεις δημόσιων- ιδιωτικών φορέων για τη βελτιστοποίηση των σχημάτων περιορισμού, ανάκτησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων σε προορισμούς μαζικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: