Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αγωγή εναντίον ΑΝΤ1


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ / Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / Ν. ΜΠΕΡΗ

Δικαστικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 προχωρεί η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη» στην Κύπρο.

Αιτία, η τουρκική σειρά «Ezel» που προβάλλει το κανάλι, η οποία σύμφωνα με την «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» προπαγανδίζει το κατοχικό καθεστώς.

Στην αγωγή που έχει κατατεθεί, εναντίον του ΑΝΤ1, του γενικού διευθυντή του καναλιού Σπήλιου Χαραμή και του διευθυντή προγράμματος Γιάννη Λάτσιου, η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» υποστηρίζει ότι οι εναγόμενοι διαπράττουν αδικήματα όπως:

«Συνωμοσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και, συγκεκριμένα, στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής».

1 σχόλιο:

elen είπε...

Ntροπή στον αντέννα,αίσχος!Είναι τόσοι ηθοποιοί άνεργοι και αντί να κάνουν μια ελληνική σειρά βάζουν τούρκικα που προκαλούν κιόλας?Ας βάλουν ελληνικές σειρές!!!!!!!!!