Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ψάχνουν λύσεις για το θέμα της Κορώνειας



Τρόπους για τη συνέχιση των έργων στη λίμνη Κορώνεια, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικολογικά προβλήματα της περιοχής και να ανανεωθεί η συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών της.

Τη διεξαγωγή λεπτομερούς συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχαλίδης. 

Ευθύνες στη διοίκηση της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για την παραπομπή της Ελλάδας επέρριψαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παντελής Κουκουλεκίδης και Μιχάλης Τρεμόπουλος.


«Η απόφαση δεν στρέφεται κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά κατά του Ελληνικού Δημοσίου», σχολίασε με γραπτή του δήλωση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και τόνισε ότι η Νομαρχία ήταν υπεύθυνη μόνο για τα 7 έργα από τα 21 του μνημονίου για την αποκατάσταση της λίμνης. 

«Τα υπόλοιπα θα έπρεπε να έχουν γίνει από οκτώ φορείς μεταξύ των οποίων και τρία υπουργεία (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ και υπουργείο Ανάπτυξης)», σημείωσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει μόλις ξεμπλοκάρουν τα έργα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Τρεμόπουλος απηύθυνε, εξάλλου, αίτημα προς την κυβέρνηση για την κήρυξη της περιοχής Κορώνειας - Βόλβης σε περιοχή κατεπείγουσας εθνικής προτεραιότητας, ώστε να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο οικολογικό πρότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: