Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Αποκαλύπτονται αυτοί που θέλουν την Θεσσαλονίκη βρώμικη


Κάποιοι θέλουν για λόγους αντιπολιτευτικούς την Θεσσαλονίκη βρώμικη, εκτός από την προεκλογική περίοδο, ακόμη και την Πρωτοχρονιά και πρέπει δυστυχώς να τους αποκαλύψω για να μάθουν οι Θεσσαλονικείς την αλήθεια.

Οι Θεσσαλονικείς βεβαίως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πόλη μας επί 11,5 χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.

Γνωρίζουν επίσης ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνον διέθετε τον μεγαλύτερο και καλύτερο στόλο απορριμματοφόρων, αλλά και βοηθούσε όλα αυτά τα χρόνια γειτονικούς αλλά και μακρινούς Δήμους στον τομέα της καθαριότητας, δανείζοντας ή και χαρίζοντας ακόμη με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, απορριμματοφόρα στους Δήμους αυτούς.


Πώς λοιπόν ξαφνικά τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και εν όψει της αλλαγής της Διοίκησης σε λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη γέμισε σκουπίδια;

Η αλήθεια είναι η εξής:

Η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε προ μηνών την επισκευή απορριμματοφόρων με σοβαρές μηχανικές βλάβες σε εξωτερικά συνεργεία, όπως γίνεται όλες τις τελευταίες 10ετίες και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και από όλους τους άλλους 1.033 Δήμους της χώρας, με την έγκριση των «Κρατικών Περιφερειών» της χώρας.

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή η Κυβέρνηση, ακύρωσε την απόφαση αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης και μόνον αυτού, με αποτέλεσμα τον παροπλισμό κάθε μέρα και νέων απορριμματοφόρων του Δήμου μας και εν τέλει την αδυναμία σωστής αποκομιδής των απορριμμάτων των συνδημοτών μας!

Σήμερα 35 απορριμματοφόρα δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Θεσσαλονικείς εξ αιτίας ακριβώς της πρωτοφανούς αυτής απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή της ίδιας της Κυβέρνησης!

Για κανένα άλλο Δήμο δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση!

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία την προηγούμενη Πέμπτη (16/12/10) ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή την απόφαση της Κυβέρνησης!

Αδίκως δηλαδή ταλαιπωρούνται εδώ και μήνες οι Θεσσαλονικείς!…

Καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη τους τελευταίους μήνες!

Μετά την δικαίωση του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έστειλε σήμερα (28/12/10) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διεξήγαγε για την επιλογή εξωτερικών συνεργείων.

Αν σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, τότε αύριο 35 απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται προς επισκευή σε εξωτερικά συνεργεία και ότι έπρεπε να γίνει προ μηνών θα γίνει επιτέλους τις επόμενες ημέρες και θα λήξει έτσι η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.

Αν καθυστερήσει η Π.Κ.Μ. να εγκρίνει το διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης τότε αντιστοίχως θα καθυστερήσει και η επίλυση του προβλήματος.

Καλώ λοιπόν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εγκρίνει εντός της σήμερον το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγχρόνως καλώ τους Θεσσαλονικείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: