Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή παραίτησης Μελών ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πολυγύρου


Προς: τη Δημοτική Τοπική
Οργάνωση Ν.Δ. Πολυγύρου


Κοινοποίηση:
1. Κεντρική Διοίκηση Ν.Δ., Ρηγίλλης 18 Αθήνα
2. ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής
3. Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Πολύγυρος 20 Σεπτεμβρίου 2010

κ. Πρόεδρε,

η εκλογή μας πριν από τέσσερις περίπου μήνες στο συμβούλιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου έγινε σε μια χρονική στιγμή που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ξεκινούσε την ανασυγκρότησή του βασιζόμενο, σύμφωνα και με τις επίσημες διακηρύξεις της ηγεσίας μας, στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, των ανοικτών διαδικασιών και της συμμετοχής της βάσης στη λήψη των αποφάσεων που την αφορούν. Πιστεύοντας σε αυτές τις...... αρχές συμμετείχαμε στις εσωκομματικές διαδικασίες και εκλεγήκαμε μέλη της τοπικής οργάνωσης διαδεχόμενοι άξιους αγωνιστές της παράταξης που από το 1974 και μετά την υπηρέτησαν ανιδιοτελώς και με συνέπεια.

Για να είχε η προσπάθειά μας αυτή το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το κόμμα της Ν.Δ. και την ένταξη ευρύτερων κοινωνικών ομάδων στις τάξεις της θα έπρεπε καθημερινά να αφουγκραζόμαστε τον σφυγμό των τοπικών κοινωνιών, να λέμε πάντα την αλήθεια και να απαιτούμε από αυτούς που βρίσκονται πάνω από εμάς να σέβονται και να εφαρμόζουν πρώτοι αυτοί τις παραπάνω βασικές αρχές και αξίες.

Τα όσα έγιναν όμως το προηγούμενο χρονικό διάστημα σχετικά με την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Πολυγύρου απέδειξαν ότι ακόμη υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις τόσο των τοπικών “παραγόντων” όσο και των μεγαλοσχημόνων της κεντρικής διοίκησης.

Χωρίς να ακολουθηθεί καμία διαδικασία και χωρίς να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες ή η οργανωμένη βάση της Ν.Δ. δόθηκε η στήριξη στο νυν Νομάρχη, ο οποίος δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον του για το Δήμο της πρωτεύουσας ενώ υπήρχε και η δημόσια ήδη εκπεφρασμένη επιθυμία του σημερινού Δημάρχου Πολυγύρου να είναι και πάλι υποψήφιος. Οι αντιδράσεις του κόσμου στην ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση αυτή ήταν και παραμένουν τεράστιες.

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πολλά:

1. Με ποιον τρόπο έγινε η συγκεκριμένη επιλογή ; Ακολουθήθηκε κάποια διαδικασία ή έγινε αυθαίρετα;

2. Ποιός ή ποιοί πήραν αυτή την απόφαση;

3. Ρωτήθηκαν ή συμμετείχαν στην απόφαση τοπικά κομματικά στελέχη, ο εν ενεργεία τοπικός βουλευτής, οι πολιτευτές ή κάποιος άλλος από το Νομό;

4. Ποια συμμετοχή είχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης;

5. Γιατί δεν έγινε ανοιχτή ψηφοφορία με κάλπη όπου θα εκφράζονταν αυθεντικά και αδιαμφισβήτητα η προτίμηση του κόσμου;

6. Γιατί αγνοήθηκαν πλήρως οι ΔΗΜ.Τ.Ο. του νέου καλλικράτειου Δήμου για ένα θέμα που κατεξοχήν θα έπρεπε να ερωτηθούν και να πάρουν θέση;

Στη περίπτωση του νέου Δήμου Πολυγύρου φάνηκε ότι το “αποφασίζομεν και διατάζομεν” ισχύει ακόμα. Ο κόσμος μας ρωτάει αν εμείς τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. ζητήσαμε να έχουμε λόγο πριν την απόφαση και τι κάναμε μετά από αυτή. Οι τοπικές κοινωνίες και η κομματική βάση δεν ανέχονται πια εντολές και υποδείξεις, ιδίως δε όταν είναι ολοφάνερο ότι τα πάντα έγιναν σε κλειστά δωμάτια και σκοτεινούς διαδρόμους.

Περιμέναμε λοιπόν από καιρό, όταν δηλαδή άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα, ότι θα παίρνατε τη πρωτοβουλία να συγκαλέσετε τη ΔΗΜ.Τ.Ο. και ότι ταυτόχρονα θα απευθυνόσασταν στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και στην κεντρική διοίκηση του κόμματος απαιτώντας να ακουστεί η φωνή της βάσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Εσείς ούτε αυτό κάνατε αλλά και μέχρι πρόσφατα, δηλαδή μέχρι πριν από πέντε ημέρες όπου όλες οι ΔΗΜ.Τ.Ο. του Νομού είχαν ήδη ξεσηκωθεί, κάνατε σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Μόλις την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 συγκαλέσατε τη ΔΗΜ.Τ.Ο. όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το φλέγον αυτό ζήτημα. Εκεί πήραμε την απόφαση να διαμαρτυρηθούμε για τη μη τήρηση οποιασδήποτε διαδικασίας για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου και να επιδιώξουμε, με δική σας προσωπική πρωτοβουλία, εντός 48 ωρών να έρθουμε σε επαφή τόσο με το Δήμαρχο Πολυγύρου όσο και με το Νομάρχη.

Νιώσαμε λοιπόν μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση όταν αφενός στο δελτίο τύπου που στείλατε προς τα τοπικά ΜΜΕ δεν υπήρχε καμία αναφορά στη διαμαρτυρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου για την παντελή έλλειψη διαδικασιών επιλογής υποψηφίου Δημάρχου και αφετέρου αν και πέρασε η προθεσμία που αποφασίσαμε προκειμένου να επικοινωνήσετε με τους δύο υποψηφίους, εσείς δεν κάνατε τίποτα.

Από το χειρισμό μέχρι σήμερα της όλης υποθέσεως εκ μέρους της ΔΗΜ.Τ.Ο. κάθε καλόπιστος τρίτος σε δύο συμπεράσματα μπορεί να καταλήξει:

1ον. Είτε ότι η ηγεσία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου δεν είναι ικανή να χειριστεί ένα τόσο σημαντικό θέμα απαιτώντας τουλάχιστον να ακουστεί η άποψή της.

2ον. Είτε ότι η απουσία της και η σιωπή της για το συγκεκριμένο θέμα είναι εσκεμμένη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θεωρούμε απαράδεκτο σε ένα κόμμα που ο αρχηγός του εκλέχθηκε με καθολική ψηφοφορία από την κομματική βάση και την κοινωνία, να μην ισχύει τουλάχιστον το ίδιο, δηλαδή να μην απευθύνεται στην τοπική κοινωνία για την επιλογή από αυτή του πιο άξιου και ικανού για το αξίωμα του Δημάρχου.

Επειδή πιστεύουμε ότι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου είναι πολύ μεγάλες, τόσο για τα όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί αλλά κυρίως για αυτά που θα ακολουθήσουν και επειδή δεν επιθυμούμε να θεωρηθούμε συνυπεύθυνοι του κατήφορου στον οποίο οδηγείται από τις πράξεις και παραλείψεις των παραπάνω προσώπων το κόμμα μας, δηλώνουμε την παραίτησή μας από το συμβούλιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου.

Ο αγώνας μας για μια καθαρή, δυνατή και αξιόπιστη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται. Η απόφασή μας αυτή αποτελεί στάση ευθύνης και αγάπης για το κόμμα.


Με τιμή,

1. Βατζόλας Χρήστος

2. Καραφουλίδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: