Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Βέτο Σαμαρά για τον Διονύση Ψωμιάδη

Εμπλοκή στο γαλάζιο στρατόπεδο και θερμό επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη προκάλεσε η πρόθεση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να κατεβάσει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδερφό του Διονύση.

Του Βαγγέλη Πλάκα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση του κ. Ψωμιάδη, του τηλεφώνησε ζητώντας του να αλλάξει τον υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη.

“Επιλογές οικογενειοκρατίας δεν μπορούν να γίνουν δεκτές”, έλεγαν στη Ρηγίλλης. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε στον κ. Ψωμιάδη πως αν δεν αλλάξει την επιλογή του, τότε η Νέα Δημοκρατία θα άρει την επίσημη υποστήριξη στον συνδυασμό του. Είχε προηγηθεί και τηλεφώνημα προς τον νομάρχη από τον γραμματέα της ΠΕ Ανδρέα Λυκουρέντζο με το ίδιο περιεχόμενο.

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος είχε επικοινωνήσει με τους τοπικούς βουλευτές για το θέμα της επιλογής του κατάλληλου προσώπου που θα έχει τη συναίνεση του γαλάζιου στρατοπέδου. Οι βουλευτές διαφώνησαν με την προσωπική επιλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη να ορίσει έναν εκ των στενών του συνεργατών Διονύση Ψωμιάδη και Γιώργου Τσαμασλή και αντιπρότειναν κομματικά στελέχη. Το όνομα που κυριάρχησε ήταν αυτό του Παναγιώτη Κοκκόρη. Μετά τις νέες εξελίξεις θεωρείται πιθανό να οριστεί υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Γιώργος Τσαμασλής.

Σήμερα όλα τα ονόματα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεν επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ και το περιεχόμενό της, αρκούμενος να σημειώσει πως τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών θα ανακοινωθούν σήμερα.

Πάντως, σε σχετική πρόσφατη ερώτηση της “Μ” είχε απαντήσει πως “τους περιφερειάρχες τους επιλέγω εγώ”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χαλκιδική θα είναι ο Γιώργος Γεωργίου πολιτευτής της ΝΔ, στην Πιερία ο αντινομάρχηςΔημήτρης Χριστογιάννης, στην Πέλλα ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης που υπήρξε υποψήφιος νομάρχης, στην Ημαθία ο  εν ενεργεία νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, στις Σέρρες ο Γιάννης Μωυσιάδης και στο Κιλκίς ο Παύλος Πασαλίδης, που στις τελευταίες αυτοδιοικητικές ήταν υποψήφιος δήμαρχος.

Περισσότερα σήμερα το μεσημέρι, όπου ο κ. Ψωμιάδης θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου τους επτά υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: