Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, 24/09/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν πολλοί τιμητές της καλής λειτουργίας της οργάνωσης, εντός και εκτός των κόλπων της, παρουσιάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις στοιχεία που ουδέποτε είχαν σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Η υποψηφιότητα του κ. Ζωγράφου ήταν η μόνη που έφτασε στη ΔΗΜ. Τ.Ο. Πολυγύρου, μέσω των αρμοδίων οργάνων.

Η ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιότητας είναι η 5η Αυγούστου 2010. Εύλογα δόθηκε χρονικό περιθώριο, προκειμένου να κατατεθούν και άλλες υποψηφιότητες, εφόσον υπήρχαν.
Από στιγμή που δεν παρουσιάστηκε άλλη υποψηφιότητα, όχι μέσω καναλιών, αλλά μέσω των διαδικασιών που ορίστηκαν, η υποψηφιότητα του κ.  Ζωγράφου, εφόσον δε διατυπώθηκε καμία διαφωνία και καμία ετεροπρόταση από μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. εντός των χρονικών ορίων που είχαν δοθεί,  προκρίθηκε  από την οργάνωση.
Επιπλέον, ουδέποτε υπήρξε πρόταση από μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο.  να διαφοροποιηθούν οι διαδικασίες σε σχέση με τον τρόπο επιλογής υποψηφίων.
Κανένα λοιπόν «αποφασίζομεν και διατάζομεν» δεν έλαβε χώρα.
Δυστυχώς μερικοί αποφάσισαν εκ των υστέρων να αλλάξουν πορεία. Συμπτωματικά αυτό συνέπεσε με την υποψηφιότητά τους σε άλλο συνδυασμό εκτός αυτού, που  στηρίζει επίσημα η οργάνωση.
Ωστόσο στο πνεύμα της καλής διάθεσης  και συνεργασίας συμφωνήθηκε να καταγραφούν οι όποιες ενστάσεις και τα κακώς κείμενα, ώστε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και αφού ολοκληρωθεί ο αγώνας να αναλυθούν και να εξαλειφθούν. Όχι όμως και να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για τις διαδικασίες, αφού προαναφέρθηκε πως κάθε μέλος είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του να προβεί σε ενστάσεις το προηγούμενο διάστημα και δεν το έπραξε κανείς.
Στο πνεύμα δε της ενότητας, συμφωνήθηκε να απευθύνει  η οργάνωση έκκληση για  συνεργασία προς όλες τις πλευρές. Για να επιβεβαιωθεί μάλιστα ο ενωτικός ρόλος της οργάνωσης,  κρίθηκε σκόπιμο να γίνει προσπάθεια επαφής Δημάρχου και Νομάρχη  σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς κανένα απολύτως τελεσίγραφο 48, 72 ή 100 ωρών. Η πρωτοβουλία δεν προχώρησε, αφού τα δύο μέλη μόνοι τους έθεσαν προθεσμίες και ακολούθως παραιτήθηκαν, ακολουθώντας το δρόμο που προφανέστατα είχαν προεπιλέξει.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου δεν απαγόρευσε σε κανένα να εκφραστεί με τον τρόπο που αυτός κρίνει.  Αν τις τελευταίες ημέρες φαντάσματα του παρελθόντος που  απαξίωσαν τις τοπικές οργανώσεις και έκλεισαν τις πόρτες στον κόσμο, εμφανίστηκαν να κόπτονται για τη λειτουργία του κόμματος, ας κάνουν λίγη υπομονή και θα δουν πως λειτουργεί μια τοπική οργάνωση, μήπως μάθουν κάτι που θα τους χρησιμεύσει στο νέο τους κόμμα.
Ο κ. Ζωγράφος στηρίζεται από την ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου, γιατί έχει την δυνατότητα να αλλάξει το Δήμο Πολυγύρου  και να  μετατρέψει τον Πολύγυρο  στην πρωτεύουσα που όλοι αξίζουμε να χαιρόμαστε. Στηρίζεται, γιατί ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε όλοι μας την πόλη που θέλουμε και όχι την πόλη που μας επέβαλλαν. Επιχειρήματα περί καταγωγής, μόνο θυμηδία προκαλούν, ενώ υποτιμούν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας, λες και η ικανότητα σχετίζεται με την καταγωγή.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου ήθελε όλες τις δυνάμεις συστρατευμένες, έναντι των πολιτικών που ρημάζουν τον τόπο μας. Κάποιοι δυστυχώς δεν το επέλεξαν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: