Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Επιχείρηση ανασύνταξης και αποφόρτισης από τον Σάββα Κωφίδη


Θα αλλάξει το κλίμα στον Ηρακλή;

Η επιχείρηση ανασύνταξης δυνάμεων και δημιουργίας καλών συνθηκών στον Ηρακλή, ξεκίνησε στην προπόνηση του Σαββάτου, υπό τις οδηγίες του Σάββα Κωφίδη. Ο έλληνας τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές του, καλώντας τους να χαρούν το ποδόσφαιρο, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης της πίεσης, ενώ στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής μετέβησαν σε ξενοδοχείο, ούτως ώστε να δημιουργηθεί (πιο) οικογενειακό κλίμα.

Είναι σαφές ότι ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή έχει οριακό χαρακτήρα για τον Ηρακλή που έχει στις πλάτες του, τέσσερις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, καθώς επίσης και τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος, από τα Τρίκαλα.

«Παίξτε για να χαρείτε την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Παίξτε με πάθος και δώστε χαρά στον κόσμο που θα έρθει για να σας στηρίξει. Είναι στο χέρι σας», είπε μεταξύ άλλων ο Κωφίδης στους ποδοσφαιριστές του.

Αναμφίβολα, ο προπονητής του Ηρακλή προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αποβάλλουν (οι ποδοσφαιριστές) την πίεση, ενώ η απόφαση κατάλυσης της αποστολής στο ξενοδοχείο, δεν λήφθηκε τυχαία. Θέλει να αναπτύξει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και γνωρίζει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο είναι πιο εφικτό.

Ο Σάββας Κωφίδης δεν υπολογίζει πάντως αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Αποδείχθηκε ότι η συμμετοχή του Μπόσνιακ στον αγώνα με τα Τρίκαλα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα και ο Σαρμπέλ Τούμα που επίσης ακολούθησε φυσιοθεραπεία.

Ο Ματίας Λέκι βρίσκεται στην Αργεντινή όπου θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, ενώ ο Περπερίδης ταλαιπωρείται από ίωση και τέθηκε εκτός μάχης. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μάρτος, Ντιέ, Επστάιν, Ντάλα Μπόνα, Μιλάνο, Ιωαννίδης, Παπαστεριανός, Βουτσιάς, Ηλιάδης, Κονέ, Γιάντσης, Βέλλιος, Ντίκα και Γιάκομπ.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη έφθασε ο Νούνο Πιλότο ο οποίος θα παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καυτανζόγλειο. Στα μέσα της εβδομάδας θα επιστρέψει στην Πορτογαλία, ενώ υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: