Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ο Ιβιτς είχε τη λύση


Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι με την Ξάνθη στην Τούμπα και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά ο Ίβιτς κρατούσε το... κλειδί της νίκης.

Όπως και στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, έτσι και σήμερα, ο Σέρβος μέσος πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο φινάλε (στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων) και ο «δικέφαλος» του Βορρά, με το 1-0 επί της ακριτικής ομάδας, «ανάσανε» βαθμολογικά μετά την 9η αγωνιστική.

Ο Φερνάντο Σάντος χαμογελούσε πριν το ματς, καθώς μετά από καιρό είχε περισσότερες λύσεις και επιλογές, ωστόσο, παρότι ο Μουσλίμοβιτς επέστρεψε γερός, προτίμησε να ξεκινήσει το ματς με τον Παπάζογλου, που ίσως ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων, αλλά και οι Βιεϊρίνια και Φωτάκης, στις ελάχιστες φορές που κατάφερναν να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης, έβρισκαν απέναντί τους τον Γκσπούρνινγκ και το 0-0 έμοιαζε απόλυτα φυσιολογικό στο πρώτο 45λεπτο. Όσο για την Ξάνθη, χωρίς επιθετικές βλέψεις, και με πολλά λάθη στη μεσσαία γραμμή έμοιαζε να μην έχει... τύχη στην Τούμπα.

Στην επανάληψη, ο Σάντος αναγκάστηκε να αλλάξει τους Βιεϊρίνια και Χαλκιά, λόγω προβλημάτων, ενώ έκανε πλέον πιο επιθετική την ομάδα του με τους Κουτσιανικούλη και Μουσλίμοβιτς. Ειδικά ο πρώτος ταλαιπώρησε αρκετές φορές τους αμυντικούς της Ξάνθης, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε το γκολ.

Κι ενώ είχε βγει όλος μπροστά και πίεζε, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να «παγώσουν» την Τούμπα, αλλά ο Κρέσιτς είχε σωστές τοποθετήσεις στις καλές ευκαιρίες των Στρμπα, Αμπένα και Πόι. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει, ο κόσμος δεν σταματούσε να φωνάζει και τελικά ο Γκσπούρνινγκ «λύγισε» σε μία κεφαλιά του Ίβτις, καθώς έβγαλε την μπάλα, αλλά αυτή είχε περάσει τη γραμμή...

Το «τρίποντο» αυτό έφερε τον ΠΑΟΚ μόνο στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 15 βαθμούς και άφησω πιο πίσω, στους 10 την Ξάνθη, που είχε χάσει με τον ίδιο τρόπο (1-0 από τον Άρη με γκολ στις καθυστερήσεις) και στην προηγούμενη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη...

ΣΚΟΡΕΡ: 90΄+ Ίβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90΄+ Λίνο - 72΄ Παπαδημητρίου, 82΄ Σρτρμπα, 89΄ Τζάγκι

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (68΄ Κρέσιτς λ.τρ.), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Λίνο, Φωτάκης (75΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (49΄ Κουτσιανικούλης λ.τρ.), Ιβιτς, Σνάουτσνερ.

ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Αλσαϊφί (66΄ Αμπένα, 89΄ Ζίεντσουκ), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης (84΄ Λιαπάκης), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Στρμπα.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: