Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Θεσσαλονίκη - Ξεκινά η αποκατάσταση της πεζογέφυρας

Κλείνει τμηματικά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Πάλας».

Αιτία, οι εργασίες αποκατάστασης της πεζογέφυρας, η οποία έχει να συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα τμήματα του σκυροδέματός της να κινδυνεύουν να αποκολληθούν και να πέσουν στο δρόμο ή και σε διερχόμενα οχήματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο εργολάβος έχει αναδειχτεί και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπογραφτεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και της διοίκησης του δήμου. Αυτό θα δώσει και τυπικά το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που κινήθηκαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω επικινδυνότητας της γέφυρας.

Το Σεπτέμβριο

Οι εργασίες θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να κλείνει τμηματικά η πολυσύχναστη λεωφόρος, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, τις τέσσερις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, οι δύο εκ των οποίων είναι Σαββατοκύριακο, θα γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται στο κέλυφος της πεζογέφυρας, όπου απαιτείται να τοποθετηθούν σκαλωσιές.

Οπως εξηγεί ο κ. Καρακωστάνογλου, εντολή δημάρχου ήταν να μην υπάρχει η παραμικρή όχληση στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων τις ημέρες του Σεπτεμβρίου, λόγω και της διοργάνωσης της Διεθνούς Εκθεσης που «φέρνει» στη Θεσσαλονίκη μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ετσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου οι εργασίες στην πεζογέφυρα θα συνεχιστούν μεν, αλλά μόνο στο επάνω τμήμα της, για το οποίο δεν απαιτείται το κλείσιμο έστω και τμηματικά της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα, αρχικώς θα πρέπει να γίνουν οι καθαιρέσεις των επικινδύνων τμημάτων και των κιγκλιδωμάτων, ενώ αργότερα (και χωρίς να απαιτείται αποκλεισμός του δρόμου για τα αυτοκίνητα) θα γίνουν εργασίες (όπως τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων κ.α.) που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της ίδιας της πεζογέφυρας.

Κλειστή λόγω επικινδυνότητας

Η πεζογέφυρα, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Πάλας», παραμένει κλειστή εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, από τότε που έπεσε τμήμα του κιγκλιδώματός της. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι η πεζογέφυρα ήταν ασυντήρητη από τότε που κατασκευάστηκε, δηλαδή εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια (αρμοδιότητα που αρχικώς ανήκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και πέρυσι μεταφέρθηκε στους δήμους).

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: