Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Με το βλέμμα στραμμένο στη Ρωσία


Την προβολή του νησιού μας στη Ρωσία και συγκεκριμένα την προοπτική τουριστικής συνεργασίας της Χίου με τη Ρώσικη αγορά, μέσω μιας ρώσικης δημοφιλής ιστοσελίδας της T.V. Discover Greece, επιδιώκει η Νομαρχία.

Χτες παρατέθηκε σχετική συνέντευξη τύπου από την η Έλενα Κωνσταντίνοβα, εξειδικευμένη Τουρισμού της Ρώσικης Αγοράς, Δ/ντρια της Τ.V Descover Greece, τον υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του ίδιου καναλιού Αλέξανδρος Τσίκουρας και την Πρόεδρο της Ν.Α. Τουριστικής προβολής, Λίτσας Λύκου.

Στο site αυτό θα μπορούν όσοι Χιώτες επιχειρηματίες επιθυμούν να διαφημιστούν, έναντι του ποσού 200-300 ευρώ τον χρόνο, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις τους με φωτογραφικό υλικό και βίντεο, ενώ οι Ρώσοι users θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα, να κλείνουν δωμάτια και γενικότερα να ζητούν ό,τι πληροφορία θέλουν ηλεκτρονικά. Οι πληροφορίες θα δίδονται στα Ελληνικά και στα Ρώσικα.

«Οι Ρώσοι που επιθυμούν να πάνε διακοπές θα μάθουν για έναν καινούριο, ήσυχο, οικογενειακό, θρησκευτικό προορισμό, τη Χίο», ανέφερε ο κ. Τσικουράς, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή 500.000 τουρίστες της Ρωσίας επιλέγουν τη Χαλκιδική, ενώ 150.000 το Άγιο Όρος. «Υπάρχουν μοναστήρια στη Χίο που μπορούν να επισκεφτούν και άντρες και γυναίκες», συμπλήρωσε.

“Eργαλείο” για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, χαρακτήρισε η κ. Κωνσταντίνοβα την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που θα αναπτύξει περαιτέρω τις επιχειρηματικές σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας.

Πηγή: Δημοκρατική Χίου

Ούτε λίγο ούτε πολύ στήνουν κώλο στην Χίο για να πάρουν Σλάβους τουρίστες από την Χαλκιδική.

Ε λοιπόν χάρισμα τους, να ξεβρωμίσει η Χαλκιδική από τους Σλάβους.

Ήρθαν οι Σλάβοι και έφυγε όλος ο ποιοτικός τουρισμός. Πιερία θα καταντήσουμε. Σιγά τους τουρίστες, Βαλκάνιοι και Ρώσοι.

Αλλά μερικοί λατρεύουν πολύ τα ρούβλια στην Χαλκιδική.

Μπροστά στο κέρδος τι είναι τα υπόλοιπα; Τι θα πει πατρίδα;

Και το ωραιότερο όλων είναι ότι πανηγυρίζουν όλοι οι δεξιοί στην Χαλκιδική γιατί κατέβηκαν οι βάρβαροι Σλάβοι.

Ότι δεν κατόρθωσαν τόσα χρόνια με τα όπλα, το κατάφεραν με τα ρούβλια, τους αγόρασαν όλους.

Στον αγύριστο να πάνε, μακριά από την Χαλκιδική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: