Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

"Σουτ" και "φάουλ" μετά τα πρώτα λεπτά



Ανατροπή και... αναισθησία βλέπει ο Πάγκαλος, σαφή δυσαρέσκεια ο Σουφλιάς. "Φάουλ" Στυλιανίδη που παραδέχθηκε οτι η Βουλή έκλεισε για πολτικούς λόγους

Για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού μιλούν πλέον τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls. Στον αντίποδα τα στελέχη ης ΝΔ κάνουν λόγο για σαφή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση.

Στον πυρετό της πρώτης ανάγνωσης και της εντυπωσιακής διαφοράς, ο Ε.Στυλιανίδης, υπέπεσε σε... φάουλ, παραδεχόμενος ανοικτά σχεδόν οτι η Βουλή έκλεισε επειδή κάποιοι προσπάθησαν να οδηγήσουν τη συζήτηση σε θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης! Κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη θέση της κυβέρνησης οτι το κλείσιμο ήταν μια τυπική διαδικασία. "Είναι μια μάχη που χάθηκε αλλά έχουμε πολλές μάχες ακόμη μπροστά μας μέχρι τις εθνικές εκλογές" πρόσθεσε.

Ο Θ.Πάγκαλος προέβλεψε οτι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την κυβέρνηση μέχρι τις εθνικές εκλογές λέγοντας ότι αποδοκιμάζεται ο ίδιος ο Καραμανλής. Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο και απευθυνόμενος στο Δ.Αβραμόπουλο τον κατηγόρησε οτι η ψυχραιμία που δείχνει αγγίζει τα όρια της αναισθησίας. "Περιμένω να ακούσω οτι πάτε για συνέδριο μετά απο αυτό το αποτέλεσμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα μηνύματα θα εξαχθούν επί της ουσίας», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Μαριέτα Γιαννάκου, σχολιάζοντας τα exit polls.

Ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε το αναμενόμενο, οτι "εδώ δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές αλλά πήραμε το μήνυμα". Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέδριο.

Ο Γ.Σουφλιάς μίλησε καθαρά λέγοντας οτι "είναι σαφής η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση αλλά και η αποχή δείχνει δυσαρέσκεια προς το πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει λοιπόν να βγούν πολιτικά συμπεράσματα".

Ηπιότερος ο Ν.Δένδιας είπε απλά οτι "είναι προφανές οτι ο λαός δεν μας είπε μπράβο"

Ο Γ.Φλωρίδης τόνισε οτι "ο Γ.Παπανδρέου νίκησε τον Καραμανλή" ενώ ο Τ.Χυτήρης θεώρησε οτι "ο ελληνικός λαός ζητάει εκλογές".

Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Το μήνυμα που έστειλε ο λαός είναι "δεν σας ξαναψηφίζω αν δεν αλλάξετε" σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει "περισσότερη δουλειά για όλους και πιο κοντά στον πολίτη".

Για μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, νίκη που "προιωνίζεται αυτοδύναμη κοινοβουλευτική επικράτηση" του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές. "Μας ανησυχεί η αποχή" πρόσθεσε και αναφερόμενος στη κυβέρνηση είπε ότι υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής δυσαρμονίας, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτει στη Βουλή.

«Βλέπουμε ότι τα exit polls δίνουν μια συγκεκριμένη θέση, αλλά θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της κάλπης, για να δούμε ποιο θα είναι το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΛΑ.Ο.Σ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αιβαλιώτης ερωτηθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα αποτελέσματα των exit polls.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: