Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Κύπρος: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές 2009



Συμπίπτουν τα στοιχεία των επιτελείων του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που έγιναν το Σάββατο. Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων έκαναν δηλώσεις, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο γ.γ.του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, από τις οποίες προκύπτει ότι πρώτο κόμμα με οριακή διαφορά, που κυμαίνεται μεταξύ 0,8-1% είναι ο ΔΗΣΥ.

Ο γ.γ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού εξέφρασε Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας ότι καταγράφηκε μια σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος της τάξης του 7% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2004 και μια αύξηση γύρω στο 4% σε σύγκριση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2006.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί καθαρή νίκη του κόμματός του.

Πρόκειται, είπε για ένα ποσοστό κατά πολύ ψηλότερο από εκείνο, που ο ΔΗΣΥ είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τις βουλευτικές εκλογές του 2006 και στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2008.

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα ο ΔΗΣΥ συγκέντρωσε 35,5% και το ΑΚΕΛ 34,7%.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ποσοστά, τα οποία έχουν συγκεντρώσει τα δύο κόμματα σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Επίσημα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, στις 11 το βράδυ της Κυριακής, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Εξπρές

Η αποχή στην Κύπρο έφτασε το 41,12%

Δεν υπάρχουν σχόλια: