Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ελάνη


Σοβαρές ζημιές υπέστησαν εξοχικές κατοικίες στον οικισμό της Ελάνης στην Κασσάνδρα από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ καταστροφές έγιναν σε δρόμους, τοιχία και αυλές.

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα που προξένησε η κακοκαιρία στο Δήμο Κασσάνδρας, ο οποίος χτυπήθηκε ανελέητα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ημερών.
Οι εικόνες από την Ελάνη της Κασσάνδρας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Δρόμοι καταστράφηκαν, πεζούλια κατέρρευσαν, σπίτια και αυλές κινδύνευσαν από την ορμή των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.
  Το δίκτυο ύδρευσης καταστράφηκε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν νερό.


  Τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στον δρόμο που ενώνει τον οικισμό της Ελάνης με το δρόμο Κασσανδρείας - Σίβηρης. Στο σημείο υπάρχουν περίπου 50 παραθεριστικές κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες πολλών κατοικιών αντίκρισαν βιβλικές καταστροφές από τη θεομηνία, ενώ πολλά σπίτια πιθανόν να αντιμετωπίζουν και προβλήματα στατικότητας.


Οι κάτοικοι της Ελάνης είναι ανάστατοι και ζητούν συμπαράσταση και βοήθεια από το δήμο Κασσάνδρας. Εκπρόσωποι των ιδιοκτητών συναντήθηκαν με το δήμαρχο Βασίλη Κυρίτση, τον ενημέρωσαν για τις τεράστιες καταστροφές που παρουσιάζει ο οικισμός και ζήτησαν την παρέμβαση του δήμου.

Οι κάτοικοι της περιοχής που επλήγησαν από τη θεομηνία, μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφεραν ότι τόσο μεγάλες καταστροφές δεν έχουν σημειωθεί ξανά στην περιοχή. Ζητούν από το δήμο Κασσάνδρας να παρέμβει, ώστε να αποκατασταθούν οι υποδομές στον οικισμό και κυρίως το δίκτυο ύδρευσης. Τις επόμενες μέρες θα έχουν νέα συνάντηση με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων.




Πηγή: halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: