Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Β. Ελλάδα: Που υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Παραμένουν τα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, έχουν συμβεί κατολισθήσεις και πλημμύρες καθώς και ζημίες σε υποδομές, λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων.

Στην Ορεστιάδα οι γραμμές του ΟΣΕ υπερκαλύφθηκαν από νερά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία και να χρειαστεί η επιβίβαση των επιβατών σε λεωφορεία, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, η κίνηση των οχημάτων έχει ήδη αποκατασταθεί, έστω με καθυστερήσεις, με εκτροπή προς παρακαμπτήριες οδούς.

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις ποταμών στη Ροδόπη η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς στα εξής σημεία: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρενου (περιοχή Ιασίου) και Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης). Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στην επαρχιακή οδό Καλλυντηρίου - Οργάνης, λόγω καθίζησης.

Στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από τα σύνορα Αλεξανδρούπολης έως το Ορμένιο διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Στην Καβάλα, λόγω κατολίσθησης στο 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς Ξάνθη, διεκόπη η κυκλοφορία από τον ανισόπεδο κόμβο Αγ. Σίλα έως εκείνον των Άσπρων Χωμάτων. Η κυκλοφορία διεξάγεται προς το παρόν μέσω της πόλης τής Καβάλας.

Δυτική Μακεδονία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής, από το 11ο έως το 21ο χλμ. (μέσω Κορομηλιάς), διεκόπη η διέλευση βαρέων οχημάτων (άνω των 12 τόνων), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Προβλήματα καταγράφονται λόγω κατολίσθησης και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 28ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με στοιχεία της εκεί Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμπελώνα-Δελερίων στο νομό Λαρίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τιταρήσιου, καθώς και στο 50ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουζακίου – Αργιθέας στην Καρδίτσα, λόγω καθίζησης της γέφυρας Πετρωτού (το σημείο εκτιμάται ότι θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημίες).

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο μεταξύ, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Στην Πέλλα αλυσίδες χρειάζονται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό 'Αρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας από το 11ο έως το 25ο χιλιόμετρο καθώς και γενικότερα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στην Καστοριά, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στο τμήμα της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) που εκτείνεται από το 18ο ώς το 28ο χλμ.

Το ίδιο ισχύει για το τμήμα που εκτείνεται από το 13ο έως το 61ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδό Καρδίτσας- 'Αρτας (θέση “Τύμπανος”). Επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Μουζακίου- Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χιλιόμετρο (θέση “Αγιος Νικόλαος”).

Πηγή: ΑΠΕ
NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: