Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Πάτρα: Η πολιτική επικαιρότητα «ενέπνευσε» το καρναβάλι

Μπορεί η βροχή να μην σταμάτησε ούτε λεπτό καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετράωρης μεγάλης παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού, όμως δεν κατάφερε να πτοήσει τους 35.000 καρναβαλιστές, που κατάφεραν να μεταδώσουν στους θεατές μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς για τη ζωή. Η τρέχουσα επικαιρότητα κυριάρχησε στο σατιρικό, καρναβαλικό πνεύμα, τόσο των αρμάτων του δήμου Πατρέων, όσο και των πληρωμάτων του κρυμμένου θησαυρού, με ευφάνταστες και συναρπαστικές μεταμορφώσεις, ενώ δεν έλειψαν εμπνεύσεις και αφορμές από μια ευρύτατη θεματολογία.


 Τα θέματα ήταν σατιρικά, καλλιτεχνικά, επηρεασμένα από την οικονομική κρίση και την επικαιρότητα. Επίσης, άλλα θέματα είχαν αντλήσει έμπνευση από τον κινηματογράφο, τα παραμύθια, την μαγειρική και τις μνήμες του χθες, πάντοτε όμως με αυθεντική καρναβαλική διάθεση.


Παράλληλα, οι εξαιρετικές στολές, τα άρματα-οχήματα και οι ευρηματικές κατασκευές που παρουσίασαν τα πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού, απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών.


Στην κορυφή της καρναβαλικής παρέλασης ήταν τα μεταμφιεσμένα μέλη της δημοτικής μουσικής, που παιάνιζαν γνωστά αποκριάτικα τραγούδια.


Ακολουθούσαν ο βασιλιάς καρνάβαλος και το άρμα της βασίλισσας με την ακολουθία τους, που ήταν σατιρικά άρματα δήμου, άρματα του καρναβαλιού των παιδιών, καθώς και μεταμφιεσμένοι.


Στην συνέχεια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την σκυτάλη πήραν οι 35.000 νέες και νέοι της Πάτρας. Ευρηματικότητα, φαντασία, αστείρευτο κέφι και χορός κι ένα ποτάμι χρωμάτων, χαρούμενων διαθέσεων και εκπλήξεων πλημμύρισε την οδό Κορίνθου, αλλά και τους γύρω δρόμους.


Της παρέλασης το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου άφησε την πιο γλυκιά γεύση σε πατρινούς και επισκέπτες, για να πάρει σειρά στο μόλο της Αγίου Νικολάου, η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού, με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Δείτε εικόνες από τις εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας


Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: