Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Λαθρεμπόριο... πίτσας τέλος στα ελβετο-γερμανικά συνόρα


Πλήγμα στο πολύ κερδοφόρο εμπόριο πίτσας στα ελβετο-γερμανικά συνόρα επιφέρει η ελβετική τελωνειακή αρχή: Μετά από πολύμηνη συζήτηση, η Βέρνη αρνήθηκε τελικά να κάνει, άτυπα, τα στραβά μάτια στα ντελίβερι πίτσας από τη Γερμανία και θα τα υποχρεώνει πλέον να... περνούν τελωνείο.

Κατά κανόνα, τα πάντα στην Ελβετία είναι ακριβότερα από ό,τι στις γειτονικές χώρες. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η πίτσα.

Έτσι, είχε δημιουργηθεί το προφανές πρόβλημα με τις πόλεις που βρίσκονται πολύ κοντά σε άλλες πόλεις πέραν της μεθορίου:
Για σημαντικά λιγότερα χρήματα, οι Ελβετοί προτιμούσαν την κατά 30% (ή και περισσότερο) γερμανική πίτσα.

Το ζήτημα είχε θορυβήσει το «λόμπι» των ελβετικών πιτσαριών και τους τελευταίους μήνες είχε φτάσει υπόψη των τελωνειακών αρχών στη Βέρνη. Οι γερμανικές πιτσαρίες ήλπιζαν πως οι αρχές θα ενέκριναν ένα ειδικό πλαίσιο, με το οποίο η Ελβετία θα έκανε τα «στραβά μάτια» στα ντελίβερι: Τελικά όμως ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ρούντολφ Ντίτριχ αποφάσισε πως δεν υπάρχει βάση για κάτι τέτοιο.

Πλέον οι γερμανικές πίτσες θα πρέπει να περνούν από τελωνείο. Οι γερμανικές πιτσαρίες μιλούν για θανάσιμο πλήγμα: Οι περισσότερες παραγγελίες γίνονταν την ώρα που κανονικά τα τελωνεία είναι κλειστά, οπότε η απόφαση ισοδυναμεί με... εμπάργκο πίτσας.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: