Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε η μεγάλη ντίβα του "αρχοντορεμπέτικου" Μάγια Μέλαγια (Video)


Η Μελπομένη Τσιριγώτη, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλικία 86 χρονών. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ήδη από το 2013, όταν διάφορα δημοσιεύματα την ήθελαν να αναγκάζεται να φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Η Μάγια Μελάγια “βγήκε” στο τραγούδι μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου με το single “Μεσ’ Του Βαλς Τις Στροφές”  το  1946 και μεσουράνησε στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ως η βασίλισσα του αρχοντορεμπέτικου στυλ, με τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή της.



Η φωνή της και η ομορφιά της (θεωρήθηκε σύμβολο του σεξ για την εποχή)  την έφερε και στον κινηματογράφο το 1956, με τη μορφή της να αποτυπώνεται σε ταινίες σαν τις 3 Τρελοί Ντετέκτιβς (1957),Ραντεβού Με Τον Έρωτα (1957) και Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση (1958).

Μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Μουζάκη έφυγε από την Ελλάδα, και  έκανε μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των Η.Π.Α. Στην Αμερική  παντρεύτηκε για δεύτερη φορά. Αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα χρόνια μετά, όταν  έμεινε χήρα. Εγκαταστάθηκε αθόρυβα σε ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου.



Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την πάλαι ποτέ θρυλική ντίβα, καθώς το 2009 έχασε την στενή της φίλη Σπεράντζα Βρανά και το 2011 τη μοναδική της αδερφή, Στέλλα.



Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: