Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος μετά την απαίτηση Σαμαρά (Video)





«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ» ΔΗΛΩΣΕ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Την αντίδραση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Γιώργου Στύλιου κατά της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή, με τον υφυπουργό Παιδείας, τελικά να παραιτείται.

Ο κ. Σαμαράς, ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησε με τον κ. Στύλιο ζητώντας του να παραιτηθεί, αφού το κλίμα στην κυβέρνηση για τον υφυπουργό ήταν βαρύ.

Ο απερχόμενος υφυπουργός Παιδείας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου υπέβαλε την παραίτησή του. Λίγο αργότερα σε δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, μιλώντας για «ατυχή λεκτικό διαξιφισμό» και πως «δόθηκαν λάθος ερμηνείες», σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση.

«Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο», δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ευχαρίστησε τον κ. Στύλιο για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι αναμένει τον αντικαταστάτη του.


Οι επίμαχες δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Βουλή των επίκαιρων ερωτήσεων τα αίματα άναψαν με τον υφυπουργό Παιδείας να επιτίθεται στην κυρία Κανέλλη λέγοντας της πως θέλει να τον κάνει... Κασιδιάρη! 

«Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη. Αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κ. Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν τελικά βγήκε από την αίθουσα η κ. Κανέλλη έβαλε τις φωνές στο διάδρομο του περιστυλίου, απειλώντας ότι θα φτάσει μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής ή και τον πρωθυπουργό. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πάντως διαβεβαίωσε τους κοινοβουλευτικούς ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων θα ζητήσει συγνώμη για τα όσα έγιναν στην Ολομέλεια, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του στη βουλευτή του ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση το θέμα, τουλάχιστον για την κ. Κανέλλη δεν έκλεισε, καθώς όπως η ίδια εξήγησε σε δημοσιογράφους, δεν καλύπτεται από τη συγνώμη του προεδρείου.

Σε ραδιοφωνική του δήλωση ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Στύλιο να επανορθώσει. Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο για λεκτικές υπερβολές και ότι δεν ήθελε να θίξει την κυρία Κανέλλη.


Έντονες αντιδράσεις

Η Κ.Ο. του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταδίκασε «την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για τον υποσιτισμό των παιδιών ζητώντας δωρεάν γεύματα στα σχολεία, κατέφυγε  - σε πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη - σε κακοήθη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ». Παράλληλα τονίστηκε ότι «η απαράδεκτη αυτή στάση που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» τη στάση του κ. Στύλιου, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να την αποδοκιμάσει.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τις δηλώσεις του κ. Στύλιου σημειώνοντας ότι «αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία».

«Είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίκληση βίας, ειδικά από βουλευτές και πόσο μάλλον μέσα στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.

«Δυστυχώς, ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της Χρυσής Αυγής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: