Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία

   Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μετά από πρόσκληση του υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ.Πατούλης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Ι.Τζίτζιος, Α.Κοιμήσης, και Β.Μπαρμπάκος, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Θ.Παπαθανάσης, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μ.Καρράς, ο δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου Ν.Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ.Αγοραστός, οι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κ. Μουτζούρης,
ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Αθ. Χριστόπουλος και η διευθύντρια του υπουργείου κα Σκαφιδά για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, καθώς και εκείνων που εποπτεύονται από το υπουργείο και την εν γένει πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα λιμάνια και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ των λιμένων.

   Από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της βελτίωσης της λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και της καταβολής των λιμενικών τελών υπέρ των δήμων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν λιμάνια.

   Αποφασίστηκε, έπειτα από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, να συσταθεί μικτή επιτροπή από παράγοντες του υπουργείου, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ προκειμένου να εξειδικεύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και έως το τέλος του μήνα να προτείνουν θεσμικές λύσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των λιμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: