Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Καίγονται Βόλος, Κιλελέρ, Κρήτη - Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία (Video)


ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός από το πρωί της Παρασκευής και θα παραμείνει σε συναγερμό μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου λόγω των θυελλωδών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.

Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει πάρει «φωτιά» καθώς δεκάδες μικρές και μεγάλες εστίες ξεσπούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη

Άνιση μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρους ανέμους δίνουν από τη νύχτα της Πέμπτης οι πυροσβέστες στην περιοχή Χανδρά στη Σητεία.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 23 οχήματα της πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των δήμων, 2 οχήματα του στρατού καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων ενισχύουν και δύο ελικόπτερα.

Ευτυχώς πάντως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και στις Μοίρες Ηρακλείου.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε ρεματιά με πυκνή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 9 ατόμων και ένα ελικόπτερο.



Μάχη με τις φλόγες σε Βόλο και Κιλελέρ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και κατακαίει σιτοκαλαμιές και χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ.

Στο σημείο επιχειρούν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες καθώς και δυο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής προσπαθεί να ελέγξει τη μεγάλη φωτιά στη Χλόη Μαγνησίας.

Παίρνουν μέρος   12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς ενώ αναμένονται άλλα δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.



H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη εκδώσει το... SOS για την αυριανή μέρα που ακολουθεί τον χάρτη επικινδυνότητας.


Στις περιοχές με τον πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκονται η Αττική και η Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη, η Αργολίδα, η Κορινθία και η Μάνη.

Από το πρωί και η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων προβλέποντας βοριάδες έως και 8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, στην θάλασσα της Ικαρίας και της Σάμου, στη Ρόδο, στο Καρπάθιο πέλαγος και στη Κρητικό πέλαγος στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: