Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Χάος στη Λιβύη

Χάος επικρατεί στην Τρίπολη, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μία μάχη για την κατάληψη του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Λιβύης. Καμία διεθνή πτήση δεν εκτελείται προς τη χώρα, ενώ μία ρουκέτα χτύπησε μία δεξαμενή πετρελαίου.

Ολλανδία, Φιλιππίνες και Αυστρία έχουν ζητήσει από το διπλωματικό προσωπικό τους να εγκαταλείψει την περιοχή, ενώ οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας εκκενώθηκαν.

 Η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε διεθνή βοήθεια για να σβήσει η φωτιά και κάλεσε τις αντιμαχόμενες παραστρατιωτικές ομάδες να σταματήσουν τις συγκρούσεις στην πόλη, ώστε να μπορέσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας να κατασβέσουν την πυρκαγιά.Η φωτιά ξέσπασε όταν ρουκέτα έπληξε μία από τις δεξαμενές, η οποία περιέχει 6,6 εκατ. λίτρα καυσίμου. Η φωτιά επεκτάθηκε και στη δεύτερη δεξαμενή πετρελαίου.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες οι οποίοι ζουν στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω φόβων πως οι δεξαμενές μπορεί να εκραγούν και τόνισε ότι η φωτιά μπορεί να προκαλέσει «ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή».

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: