Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη λαθροδιακινητής άγριων πουλιών – Απελευθερώθηκαν 435 καρδερίνες!

Απελευθέρωση 435 περίπου άγριων πουλιών έγινε στην Κοζάνη, μετά από σύλληψη Αλβανού λαθροδιακινητή, ο οποίος είχε σκοπό να φτάσει στην Αθήνα και να πουλήσει τα άγρια πουλιά! Πρόκειται για ακόμα μια επιτυχία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης, από τον θηροφύλακα του Συλλόγου, στην πάταξη του παράνομης διακίνησης πουλιών.

Για το πρωτοφανές, πραγματικά, αυτό περιστατικό, μίλησε στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Ζέρβας, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται λαθροδιακινητής τόσο μεγάλου βεληνεκούς εντός των ορίων της Κοζάνης. Ο εν λόγω διακινητής που κατόρθωσε ….ανενόχλητος να περάσει το τελωνείο, περνώντας από την περιοχή και συγκριμένα κοντά στο Βατερό εντοπίστηκε από τον θηροφύλακα του συλλόγου και τις αστυνομικές αρχές, οπότε και του έγινε ο έλεγχος, ο οποίος αποκάλυψε τα εκατοντάδες άγρια πουλάκια (στην πλειοψηφία του καρδερίνες και φανέτα).

Ο Αλβανός διακινητής σκόπευε (πιθανότατα) να τα πουλήσει στη «μαύρη» αγορά στην Αθήνα, έναντι αδράς αμοιβής. Αυτή τη στιγμή θα έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αφού κατατέθηκαν σε βάρος του δύο μηνύσεις, τόσο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο, όσο και αυτεπάγγελτα από την αστυνομία.

Η αστυνομία έχει συνεργαστεί και σε άλλες περιπτώσεις σε παρόμοια περιστατικά, σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπου είχαν εντοπιστεί παράνομα ζώα (χωρίς τις σχετικές άδειες) ωστόσο ήταν το πρώτο το οποίο εντοπίστηκαν τόσα πολλά άγρια πουλιά.  Τα πτηνά απελευθερώθηκαν σε περιοχή του Αργίλου από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης, έπειτα από συνεννόηση με το Δασαρχείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο των Κυνηγετικών Συλλόγων είναι πολύ σημαντικών, ενώ μάλιστα οι θηροφύλακες πληρώνονται από τους ίδιους τους συλλόγους και τις συνδρομές των μελών τους. Αυτή την περίοδο το κυνήγι απαγορεύεται (μέχρι και τις 19 Αυγούστου).

Β.Σ.

Από τον «Πρωινό Λόγο»

Πηγή: Kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: