Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Κήρυξη περιοχών Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Κήρυξη περιοχών Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δια των υπηρεσιών της και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους πληγέντες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδεία ισχυρών ανέμων που έπληξαν πολλές περιοχές των Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές διεργασίες και στάλθηκε το υπ. αριθμ. Φ.311/276/29-5-2014 προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας & προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να κηρυχτούν περιοχές των Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης.


Η Π.Κ.Μ. έστειλε με τη σειρά της το υπ. αριθμ. ΦΦΚ 3/210064(886)/30-5-2014 έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ζητώντας και αυτή να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Με το υπ. αριθμ. 3455/30-5-2014 έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης έκανε δεκτό το αίτημα της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε.Χ. και εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα να εφαρμόσει κατά την κρίση του την προβλεπόμενη νομοθεσία, προκειμένου να αρθούν οι εν λόγω κίνδυνοι.

Η κήρυξη θα ισχύσει για διάστημα δύο (2) μηνών, ενώ μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα αρθεί αυτόματα δίχως νέο έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: