Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Χαλκιδική: Έπεσαν οι υπογραφές για το «Gerakina Beach»

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Gerakina Beach» ανήκει και επισήμως σε αμερικανικό επενδυτικό fund και στη ΣΑΝΗ ΑΕ, των αδελφών Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη.

Το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στον οικισμό Γερακινή, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, και παρέμενε κλειστό από το 2012, ανήκε στην Εθνική Τράπεζα και έπειτα από δυο άκαρπους διαγωνισμούς, πέρασε τελικά στο fund Oaktree Capital Management και ΣΑΝΗ ΑΕ. Το δε τίμημα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τράπεζας, οι οποίες είχαν οριστεί κατ΄ ελάχιστον στα 17 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Α», έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι εργασίες για τη ριζική ανακαίνιση του συγκροτήματος, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως πεντάστερη μονάδα, το Πάσχα του 2015.

Να σημειώσουμε ότι το «Gerakina Beach» βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 86 στρεμμάτων, ήταν στην κατηγορία 3 αστέρων και δυναμικότητας 503 δωματίων, 955 κλινών.

Το ξενοδοχείο αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά της νέας αλυσίδας resorts που θα δημιουργηθεί από τους παραπάνω ιδιοκτήτες, τόσο στη Χαλκιδική όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Α» στα πλάνα τους είναι να μπουν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι στοχεύοντας σε υψηλού επιπέδου τουρίστες.

Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας είναι το «Oceania Club» στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο οποίο βασικός μέτοχος ήταν η ΣΑΝΗ ΑΕ, και οι υπογραφές για την πολυετή συνεργασία μεταξύ Oaktree Capital Management και ΣΑΝΗ ΑΕ, «έπεσαν» στις 26 Μαρτίου 2014.

Το «Oceania Club» ανήκει στην κατηγορία «Ultra all-inclusive», που σημαίνει παροχή υπηρεσιών πέντε αστέρων σε μία προκαθορισμένη τιμή και συμπεριλαμβάνει τα πάντα, από τη διαμονή μέχρι τα γεύματα και τα ποτά, αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες ομορφιάς, διασκέδαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oaktree Capital Management διαχειρίζεται περίπου 80 δισ. δολάρια.

Θα δυναμώσει η περιοχή

Η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Gerakina Beach», το οποίο παρέμεινε κλειστό επί δυο χρόνια, αναμφισβήτητα θα δώσει ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος των Κτηματομεσιτών νομού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης, «η συγκεκριμένη πώληση θα βοηθήσει και το real estate το οποίο είναι σακατεμένο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων στη Γερακινή αγγίζουν τα 125 ευρώ το μέτρο, «και εμείς πουλάμε με 55 ευρώ».
Ηδη, τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης για πωλήσεις οικοπέδων και ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυγύρου, έχουν ξεκινήσει, και παράλληλα με την έναρξη της τουριστικής σεζόν θα επηρεαστεί και το real estate.

Agelioforos.gr
NewsBomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: