Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Περιοδεία Σάββα Ρομπόλη στην Κασσάνδρα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (20-05-2014)

Περιοδεία πραγματοποίησε προχθές στην Κασσάνδρα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Σάββα Ρομπόλη. Ο καθηγητής Ρομπόλης, αφού συνομίλησε με επαγγελματίες της Κασσανδρείας και με κόσμο που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε τις αγορές του, επισκέφτηκε υπηρεσίες (όσες απέμειναν στην περιοχή) καθώς και το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Εκεί πληροφορήθηκε από εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της Υγείας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις ελλέιψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα αλλά και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος του ΚΥΚ.
Το απόγευμα κατευθύνθηκε στη Ν. Σκιώνη, άκουσε τα ζητήματα του λιμανιού, οπώς και για τη σταδιακή υποβάθμιση των ιαματικών λουτρών στο ομώνυμο χωριό.

Προτελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν η έκταση του ΤΑΙΠΕΔ στο Ξενία Παλιουρίου, που έναντι ευτελούς τιμήματος πωλείται σε γνωστό ομογενή επιχειρηματία. Στο τέλος περιόδευσε στη Ν. Φώκαια. Πληροφορήθηκε τα προβλημάτα του χωριού αλλά και για την πολιτική επέκτασης του ξενοδοχείου του Σάνη εις βάρος του περιβάλλοντος και των αγροτικών φυλακών.

Οι φυλακές Κασσάνδρας χωρίς εκτάσεις θα μετατραπούν σε κλειστές φυλακές βαρυποινιτών. Γνώρισε, δηλαδή, από κοντά το δίλλημμα του τουρισμού: ή θα λειτουργεί για λίγες τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες που θα συγκεντρώνουν με τα προγράμματα all inclusive το σύνολο σχεδόν του παραγώμενου πλούτου ή θα υπάρχει προς όφελος των πολλών, δηλαδή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , σε αρμονία με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Την Πέμπτη το απόγευμα ο κ. Ρομπόλης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Ράδιο Κασσάνδρα.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ  Κασσάνδρας


Παρακάτω παραθέτουμε το σύντομο βιογραφικό του Σάββα Ρομπόλη:
Ο Σάββας Ρομπόλης γεννήθηκε και ζει στην Καισαριανή. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.Τελείωσε το 7ο Νυχτερινό Γυμνάσιο –Λύκειο Παγκρατίου. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (D.E.S.) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I). Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών (Thèse d’ Etat) του ΙΧ Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris IX). Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.

Εργάστηκε ως επιστημονικό προσωπικό στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ως Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής  Οικονομίας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ως Καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 1990 είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

Διετέλεσε εμπειρογνώμονας της ομάδας εργασίας για τη Μετανάστευση στον ΟΟΣΑ (SOPEMI-OECD, 2000-2010). Συμμετείχε σε όργανα Διοίκησης Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σε ομάδες εργασίας στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Η Απασχόληση στην Ευρώπη μετά το 2000), σε συνέδρια και πραγματοποίησε διαλέξεις σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει πλούσια ερευνητική εμπειρία και είναι συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και επιστημονικών εργασιών σχετικών με τα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: