Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο μειονοτικός υποψήφιος Αχμέτ Κουρτ

Από επιδημία «μειονοτικών» αυτογκόλ φαίνεται πως πλήττεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια υπόθεση που τείνει να ξεφύγει, αν δεν έχει ξεφύγει ήδη από τον έλεγχό του.

Μετά την «καρατόμηση»  της υποψήφιας ευρωβουλευτού Σουλεϊμάν Σαμπιχά, τις δηλώσεις  Δημήτρη Χριστόπουλου περί "τουρκικής μειονότητας", τώρα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πριν καλά καλά συνέλθει από τις αναταράξεις των επιλογών του αντιμετωπίζει νέες περιπέτειες.

Την παραίτησή του  υπέβαλλε ο μέχρι πριν λίγο υποψήφιος για τη θέση περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Αχμέτ Κούρτ μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο  Κουρτ, όχι μόνο δεν αρνηθηκε τη συνάντησή του με τον αρχηγό του φασιστικού τουρκικού κόμματος αλλά αντίθετα επιβεβαίωσε ότι ισχύουν αυτές οι φωτογραφίες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν μπορεί  να υπάρξει μια υποψηφιότητα με τέτοιου είδους αντιλήψεις.

O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα, "είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή: DefenceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: