Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό».

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον κ. Στουρνάρα ως «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών». Μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής.

Η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα γίνει την Τρίτη.

«Έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας» χαρακτήρισε νωρίτερα το πολυνομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό»,
κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και να ξεπουλήσει τη χώρα σε ντόπιους ολιγάρχες με την υποστήριξη των ΜΜΕ της διαπλοκής.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι επιθυμεί να κηρύξει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη και να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία που θέλουν να εκμηδενιστέι. «Το νομοσχέδιο είναι διπλή εκκαθάριση. Σε τράπεζες και σε εργασιακό-ασφαλιστικό» τόνισε επίσης.

«Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, προχωρείτε σε ένα εγκλημα, φανερώσατε το νομοσχέδιο 2 τα ξημερώματα, Παρασκευή προς Σάββατο. Η διαδικασία εξευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με το νομοσχέδιο - σκούπα επιχειρείτε μια διπλή εκκαθάριση στις τράπεζες από τη μια, στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις απο την άλλη» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρατά κρυφές τις διατάξεις που προκαλούν τη διάλυση και την εκχώρηση δημόσιου πλωτού, προπαγανδίζοντας πλεόνασμα που θέλει να μοιράσει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του Μαίου.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να γράψει μια απο τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης. Επιχειρείτε να ξεπουλήσετε οριστικά τη χώρα κομμάτι – κομμάτι στην ξένη διαπλοκή με τη στήριξη των δανειστών μπας και γλιτώσετε την συντριβή» δήλωσε.

«Τη στιγμή που μοιράζετε 450 εκατομμύρια, κλέβετε δεκάδες δισ. ευρώ από τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Δήλωσε δε, κατηγορηματικά ότι «με σεβασμό στη δικαιοσύνη, στο σύνταγμα και τους νόμους ότι ως κυβέρνηση εθνική σωτηρίας οι υπεύθυνοι για το εγκλημα εις βάρος του δημόσιου και των ελλήνων πολιτών θα κάτσουν στο σκαμνί.»

Για απελπισία που οδηγεί σε απονενοημένο διάβημα για να καθυστερήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου και η εκταμίευση των δόσεων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. «Βάλλετε εναντίον των εθνικών συμφερόντων» τόνισε.

Πηγή: Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: