Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κέρι προς Βενιζέλο: Είναι δυνατόν να αφήνετε τρομοκράτες να παίρνουν άδειες;

Την άμεση σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού φέρεται να ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή εκφράζοντας την ενόχληση της Ουάσιγκτον για την υπόθεση.

«Πώς είναι δυνατόν να αφήνετε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;» διερωτήθηκε ο κ. Κέρι, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ήταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», φέρεται να τού απάντησε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού είχε εκφράσει επισήμως και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επαναβεβαίωσε την Παρασκευή τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανόρθωση της οικονομίας.

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: