Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μιχάλης Λιάπης με χειροπέδες: Φοβήθηκα μην τελειώσει η μπαταρία!


Ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος το πρωί της Τρίτης συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές αυτοκίνητο τύπου Suv, με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

 Επιπλέον, του επιβλήθησαν τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.

Ο 62χρονος Λιάπης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο, ενώ αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.


Οπως δήλωσε ο ίδιος δήλωσε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, λίγο προτού οδηγηθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη από την «κακιά την ώρα» και από φόβο «μην τελειώσει η μπαταρία»!

Ο Μιχάλης Λιάπης, έχοντας διατελέσει υπουργός Μεταφορών έχει υπογράψει τον υφιστάμενο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο κ. Λιάπης, που μετήχθη φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες (τις οποίες είχε καλύψει με ένα μαύρο μπουφάν), δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο», όπως είπε.


Ο πρώην υπουργός δήλωσε «συνταξιούχος» και πρόσθεσε: «Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε με το εν λόγω όχημα: «Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία φοβήθηκα για τη μπαταρία. Δεν το κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Το κυκλοφόρησα μόνο και μόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες».

» Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ηταν η κακιά η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει. Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη. Το ομολογώ», πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο Λιάπης είχε καταθέσει τις πινακίδες προκειμένου να μην πληρώσει τέλη κυκλοφορίας (και τον φόρο πολυτελείας), ωστόσο έφτιαξε αντίγραφες πινακίδες και συνέχισε να κυκλοφορεί κανονικά!

Επιπλέον το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο.

Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον σταμάτησαν για έλεγχο στη λεωφόρο Αρτέμιδας. Αρχικά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας και από εκεί στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: