Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η εορτή της Αγίας Αναστασίας στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Βασιλικά (Φωτο)


Για την Romfea.gr, Θωμάς Αναστασιάδης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στην Ομώνυμη Ιερά Μονή στα Βασιλικά Χαλκιδικής.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Θεουπόλεως κ. Παντελέημονα και Θερμών κ. Δημήτριο.

Επίσης έλαβαν μέρος πολύ κληρικοί και μοναχοί, πολλοί από τους  οποίους ήταν φοιτητές της πάλαι ποτέ λειτουργούσης Εκκλησιαστικής Σχολής της Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστη και Καθηγητής-Θεολόγος π. Χαρίτων Χαραλαμπίδης, του Μητροπολιτικού Ναού Γιαννιτσών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Αναστασία.

Επίσης ο κ. Απόστολος αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός της κλοπής των ιερών λειψάνων της Αγίας, κάνοντας για ακόμη μια φορά έκκληση για την επιστροφή τους.

Τέλος ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου τέλεσε ειδική δέηση υπέρ υγείας και αποφυλακίσεως του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες συμπλήρωσε δύο χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων.















Πηγή & περισσότερες φωτογραφίες: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: