Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ενα τηλεφώνημα «έφερε» τον δράστη στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι

Λίγα λουλούδια αφημένα το πρωί της Τετάρτης στον τόπο δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγείται ο 45χρονος Γ.Ρ. που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο με το θύμα, προκειμένου να μεταβεί στην περιοχή.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κατά την προανάκριση, ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με μαρτυρικές καταθέσεις.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε αργά τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη στην Αμφιάλη. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο, ανάμεσά τους και του δράστη, πριν από το έγκλημα.

Η Αστυνομία έσπευσε αμέσως να ερευνήσει την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων. Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Οι επίσημες ανακοινώσεις τις ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδια – συμπλοκή μεταξύ δυο ομάδων ατόμων.

Ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.

Ομάδες Δίας που ενεργούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκαν από το κέντρο της Αμεσης Δράσης για τη συμπλοκή προσέτρεξαν άμεσα στο περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, την ώρα που έφθασαν τα μέλη της Ομάδας Δίας το θύμα είχε ήδη δεχθεί τα χτυπήματα που απέβησαν θανατηφόρα και αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο ο οποίος και συνελήφθη επί τόπου.

H επίσημη θέση της Ελ.ΑΣ έρχεται να αντικρούσει τις πληροφορίες και τις μαρτυρίες ότι τα μέλη της Ομάδας Δίας παρακολούθησαν χωρίς να παρέμβουν το επεισόδιο και ότι ο δράστης συνελήφθη από μια μόνο αστυνομικό.

Στο χώρο συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στιλέτο με ίχνη αίματος.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς φέρει δυο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο.

Κατά την εξέταση του στη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο γεγονός που επιβεβαιώνεται σύμφωνα με την αστυνομία και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής teaser όπως κατάθεσε η σύζυγός του. Στο σπίτι είχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλόπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής τα οποία απομάκρυνε μετά το περιστατικό η σύζυγός και αναζητούνται από τη Ασυτνομία

Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου.

Κατά τις 10 το πρωί, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ διεξήγαγαν έρευνες σε σπίτια και σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων, Νίκαια και σταθμό Λαρίσης για να βρουν στοιχεία που συνδέονται με τη δολοφονία του 34χρονου. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα νέα και στα παλαιά γραφεία της ΧΑ έγιναν παρουσία εισαγγελέα και των βουλευτών της ΧΑ Χρήστου Παππά και Ηλία Παναγιώταρου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα με την παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π. Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλό του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί, του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Φύσσας, στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής. Ξαφνικά, ΙΧ αυτοκίνητο διασχίζοντας αντίθετα τον δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.

Ο άτυχος Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και τις πρώτες πρωινές ώρες κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Το φονικό στην Αμφιάλη σημειώνεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση που είχαν δεχθεί μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από χρυσαυγίτες με συνέπεια να τραυματιστούν οκτώ άτομα.

Η Χρυσή Αυγή πάντως, έσπευσε να τονίσει ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου αριστερού.

Τι λέει ο πατέρας του θύματος για τα γεγονότα

Ο πατέρας του θύματος, πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά με έντονη δράση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δήλωσε ότι τού είπαν πως ο γιος του παρακολουθούσε με την παρέα του, σε καφετέρια της περιοχής, τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες».

Σημείωσε, ακόμη, πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του από την καφετέρια, τον κυνήγησαν και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 34χρονου, ξαφνικά, είδαν ένα αμάξι να έρχεται ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, να σταματά, να κατεβαίνει ο οδηγός και να μαχαιρώνει στην καρδιά το θύμα. Ο πατέρας του θύματος τόνισε πως ο γιατρός του είπε πως «ήταν επαγγελματικό χτύπημα».

Ο πατέρας του 34χρονου ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στον γιο μου και τα παιδιά». Είπε ακόμη, πως ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος, ο γιος του υπέδειξε στην κοπέλα του τον δράστη.

Κατήγγειλε, ακόμη, πως το ασθενοφόρο έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, με βάση την πληροφόρηση που έχει, και αναφέρθηκε σε ολιγωρία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο λέγοντας πως όταν η κοπέλα του γιου του, τούς ζήτησε να βοηθήσουν τα παιδιά γιατί τα κυνηγάνε, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τής απάντησαν πως οι δράστες είναι πολλοί και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν μάταια να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο, ενώ άτομο που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τον 34χρονο είπε πως μέσα στο κατάστημα δεν ήταν κανείς από τους δράστες και πως όταν αποχωρούσε είδε μια κοπέλα να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον», δείχνοντας τον δράστη, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί όπως είχαν κάνει νωρίτερα και όσοι ήταν μαζί του.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: