Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη Βενιζέλου: «Δεν είμαι ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως για να τα υπομένω όλα»

Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λόγω των κατηγοριών που εκτόξευσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του USB και τη λίστα Λαγκαρντ, με τον πρόεδρο του κόμματος τελικά να μην αποφεύγει την έκρηξη και να εξαπολύει μύδρους κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Παπαθανάση αναφερόμενη στην υπόθεση της λίστας,  με καλοπροαίρετη σκέψη, είπε αναφερόμενη στον κ. Βενιζέλο: «θα στηρίξουμε τον πρόεδρο και θα τον προστατέψουμε».

Ο κ. Βενιζέλος τη διέκοψε και επί πέντε λεπτά, σε πολύ υψηλούς τόνους , σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι παρόντες και δεν διέψευσαν οι συνεργάτες του, είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στις κατηγορίες που του αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκαρντ:
«Θα μιλήσω, δεν είμαι τόσο Άγιος όσο νομίζετε».

«Δεν είμαι ο Άγιος Νεκτάριος που έκανε υπομονή...»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο σημείο που εξερράγη, παρομοίασε τον εαυτό του με τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως που χρίστηκε Άγιος από τον αρχιεπίσκοπο Αιγύπτου επειδή είχε τεράστια υπομονή.

Απευθυνόμενος στην ουσία προς όλους τους νυν και πρώην βουλευτές που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στην αίθουσα, και όχι μόνο στην κ. Παπαθανάση - η οποία μάλλον άλλο ήθελε να πει και αλλιώς ερμηνεύτηκε- τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, σκευωρίες που στήνουν για να με κατηγορήσουν. Με έχουν στοχοποιήσει... Εγώ δεν θα σκύψω το κεφάλι δεν είμαι σαν τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως που κάθεται και μαρτυράει θα τα πω όλα, θα μιλήσω επειδή δεν είμαι Άγιος όσο νομίζετε».

Παράλληλα τους είπε ότι δεν χρειάζεται προστασία, δεν εχει να φοβηθεί τίποτα, τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ τις σηκώνει όλες στους ώμους του.

Όση ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές από κάτω δεν ήξεραν τι να υποθέσουν από την έντονη φωνή και την έκρηξη του. Μάλιστα, όταν στη συνέχεια πήρε το λόγο η Κατερινα Μπατζελή, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία σημείωσε ότι όλοι έχουν πολιτικές ευθύνες όχι μόνο ο πρόεδρος (βάζοντας στην ουσία στο κάδρο των ευθυνών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ), ο κ. Βενιζέλος τη διέκοψε και επίσης σε πολύ έντονο τόνο της είπε: «Πες καθαρά τι θέλεις να πεις, για να σου απαντήσω».

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα

Η συζήτηση έφτασε - όταν κάπως ηρέμησαν τα πνεύματα- και στο ΠΑΣΟΚ,  και ο κ. Βενιζέλος είπε πως ενόψει του συνεδρίου, θα πρέπει να κάνει πίσω η παλιά φουρνιά στελεχών, ώστε να δώσουν βήμα στη νέα γενιά: «Πρέπει να κάνουν οι παλιοί ένα βήμα πίσω, δεν είμαστε το ίδιο όσο ήμαστε πριν και γι αυτό πρέπει να αλλάξουμε τακτική. Να μπούνε οι νέοι, η νεώτερη γενιά... Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κόσμο, αλλά έχει στελέχη».

Σε ότι αφορά το θέμα της τρικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε το έργο της. Παράλληλα, σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που -όπως είπε - δεν θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ θα την έχει.

Το μοίρασμα των κρατικών θέσεων

Στη συζήτηση με τους βουλευτές, τέθηκε και το θέμα του μοιράσματος των κρατικών φορέων και θέσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα.

Συζήτηση που άρχισε με αφορμή την τοποθέτηση στελέχους της ΝΔ στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Καρανίκας, όταν έθεσε προς τον κ. Βενιζέλο, τη λογική του τεμαχισμού της εξουσίας στις διάφορες κρατικές θέσεις, τόνισε ότι δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος φέρεται να του απάντησε πως ούτε και τον ίδιο τον βρίσκουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά επειδή είναι στη μέση και η ΔΗΜΑΡ.

Να τιμωρηθεί ο Παπανδρέου, ζήτησε ο Γιώργος Λίανης

Εξάλλου, σκληρή κριτική εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης. Ζήτησε στην ουσία από τον κ. Βενιζελο,  να ριχτεί στην «πυρά» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το ΔΝΤ,  τον οποίο όμως ο κ. Βενιζέλος κάλυψε πλήρως λέγοντας πως οι κατηγορίες του κ. Ρουμελιωτη δεν ευσταθούν.

Ο κ. Λίανης είπε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς το σύνολο του ελληνικού λαού, πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο Παπανδρέου. Δεν έγινε αυτο, θα πρέπει να το δούμε».

Στη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους πρώην βουλευτές, δεν πήγαν ορισμένοι οπως για παράδειγμα, η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιώργος Πεταλωτής, ενώ τη πόρτα της Ιπποκράτους πέρασαν περίπου στους 40 τον αριθμό, μεταξύ αυτών ήταν: Η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Γιάννης Διαμαντιδης , ο Κώστας Γείτονας, ο Κώστας Καρτάλης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Ντίνος Ρόβλιας, η Κατερίνα Μπατζελη, η Αφροδίτη Παπαθανάση, οι κυρίες φαρμακη , Σιφουνακη και Θεοχαρη, ο Χρήστος Μαγκουφης, και οι κύριοι Καρανίκας, Χαντάνας, Θωμόπουλος ,Εξαρχος αλλά και άλλοι.

Βαγγέλης Γιακουμής

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: