Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διάκριση για το ΓΕ.Λ. Ορμύλιας σε Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας συγχαίρουν θερμά τον εκπαιδευτικό κ. Βογιατζή Δημήτρη, τους συνεργάτες του εκπαιδευτικούς κ. Τσιγκάλου Σοφία και κ. Μπόκια Ιωάννη καθώς και την ομάδα των μαθητών του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας για την πρόσφατη μεγάλη διάκριση που απέσπασαν στο «15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» όπου η μικρού μήκους ταινία με την οποία συμμετείχαν τιμήθηκε με ένα εκ των τριών πρώτων βραβείων της κατηγορίας Β΄ που αφορά μαθητές 13 έως 16 ετών.

Πρόκειται για ταινία δωδεκάλεπτης διάρκειας με τίτλο «ΑΝΑΜ» η οποία ήταν προϊόν της εργασίας των μαθητών της Α΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητικών Εργασιών (project) Β΄ τετραμήνου του σχολ. έτους 2011-12 με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Βογιατζή Δ. και την κ. Τσιγκάλου Σ. και θέμα: «Από το σενάριο στην Οθόνη».


Το μάθημα απετέλεσε εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης της πολυδιάστατης δημιουργικότητας των μαθητών και προσέγγισης, θεωρητικής και βιωματικής, των σταδίων και των πτυχών παραγωγής ενός σύνθετου πολιτιστικού προϊόντος όπως είναι η κινηματογραφική ταινία.

Ευχόμαστε η μεγάλη αυτή πανελλήνια διάκριση  να αποτελέσει απαρχή για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και εφαλτήριο κινητοποίησης και ανάδειξης των δεξιοτήτων και της εμπνευσμένης δημιουργικότητας των μαθητών του τόπου μας οι οποίοι μέσα στο σχολικό περιβάλλον μπορούν με την κατάλληλη καθοδήγηση να βρουν άριστο πεδίο συλλογικής έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: