Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άρχισε τα μαθήματα στο Χάρβαρντ ο Παπανδρέου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα διδασκαλίας του επισκέπτη καθηγητή του Χάρβαρντ κ. Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός έπιασε δουλειά απο χτές! Οι φοιτητές του είναι υψηλού επιπέδου και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και αμερικανοί αξιωματούχοι, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διά βίου μάθηση.

Τα μαθήματα άρχισαν, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, με την ανάλυση της βιβλιογραφίας στην οποία μπορούν να προστρέχουν οι φοιτητές. Εν συνεχεία δόθηκαν τα κεφάλαια στα οποία θα υπάρξουν συζητήσεις και κρίσεις. Η πρώτη διάλεξη του κ. Παπανδρέου αναφέρεται στην εμπειρία του από την κρίση, θα ακολουθήσουν, παράμετροι της κρίσης της ευρωζώνης και πως συνδέεται με την παγκόσμια κρίση.


Ακόμα οι επιπτώσεις της κρίσης σε σχέση με τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών στην κρίση και κυρίως του ΔΝΤ.

Εντωμεταξύ, τα ταξίδια δεν έχουν τελειωμό για τον κ. Παπανδρέου , ο οποίος μετά το Χάρβαρντ θα πάει στην Νέα Υόρκη για το Συνέδριο του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες για το Σοσιαλδημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: