Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

FT Deutschland: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΒΟΜΒΑ» ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νίλς Μούιζνιεκς ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει ως επικεφαλής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής, μιας «φασιστικής οργάνωσης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FT Deutschland.

Η αυξανόμενη εχθρότητα εναντίον των μεταναστών δεν έχει κινητοποιήσει μόνο το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη έχει προηγηθεί η έκθεση του Human Rights Watch (HRW), η οποία απηύθυνε σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας για ανοχή της ρατσιστικής βίας στη χώρα.


Πέρα από το HRW, όμως, και ο κ. Νίλς Μούιζνιεκς, υποστηρίζει ότι διαθέτει αναφορές τέτοιων οργανωμένων επιθέσεων τονίζοντας ότι παρόλο που ο ίδιος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αμφισβητεί τέτοιου είδους συμπεριφορές από μέλη και φίλους του κόμματός του, στις αρχές Ιουνίου η αστυνομία συνέλαβε στον Πειραιά μία ομάδα μαυροντυμένων μοτοσικλετιστών της Χρυσής Αυγής, η οποία επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά έναν αλλοδαπό. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και η κόρη του Μιχαλολιάκου.

Πηγή: NewPost

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα?Οι ξένοι δηλαδή νομιμα ήρθαν?Νόμιμα σκοτώνουν συμπολίτες μας ή τους κλέβουν ή τους έχουν πάρει τις δουλειές?Ε βέβαια τους χάλασε που υπάρχει ένα πατριωτικό ελληνικο κόμμα