Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου

Αισιόδοξα τα πρόσφατα μηνύματα από τη φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη μιας και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και κυρίως οι ρίψεις νερού από αέρος έπληξαν τη φωτιά στην καρδιά της. Η μάχη με τις φλόγες των ανδρών της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο συνεπικουρούμενοι εδώ και ώρα από πολίτες και εθελοντικές οργανώσεις συνεχίζεται, ωστόσο όπως δήλωσε μιλώντας στον 102 fm, ο διευθυντής πολιτικής προστασίας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Κοκκολάκης η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Επί τόπου βρίσκονται επίσης υδροφόρες από όλους τους όμορους δήμου, ειδικά μηχανήματα της περιφέρειας ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πλέον 6 καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Ανοιχτή παραμένει η περιφερειακή οδός ωστόσο η τροχαία ζητά από τους οδηγούς να την αποφεύγουν.

Στο σημείο βρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων θα οδηγήσει σύντομα σε κατάσβεση της φωτιάς. Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Την εκτίμηση ότι η φωτιά ξέσπασε από αναμμένο τσιγάρο εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Πηγή: 102 fm

ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια: