Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πριν από λίγο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Προηγουμένως ο κ. Σαμαράς έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τι απέδωσε ο μαραθώνιος», ρώτησε τον κ. Σαμαρά κατά τη συνομιλία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας. «O μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σχηματισθεί νέα, μακρόπνοη κυβέρνηση, που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον κόσμο», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


«Δεν έχω παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούργια κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα», επανήλθε ο Πρόεδρος Παπούλιας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ.Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο.

Τον κ.Σαμαρά συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ.Μιχελάκης και ο κ.Μπούρας.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ.Σαμαράς είπε: «Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός από την κρίση. Θα ζητήσω από τους υπουργούς σκληρή δουλειά».

Στην ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της χώρας έχουν στρέψει το βλέμμα τους και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των νέων υπουργών, θα γίνει γνωστός μέχρι τις 19.00, ώρα κατά την οποία αναμένεται η τελική συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη

“Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον ίδιο η σύνθεση της κυβέρνησης θα έχει αποφασισθεί μέχρι το βράδυ, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο Eurogroup ο σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς

Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: