κλικ για μεγέθυνση |
Στην Ακτή Ελιά, της Νικήτης (Χαλκιδική, Ξενοδοχείο Anthemus) η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ», οργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς & Πατέ ελιάς, στις 12-13 Μαϊ 2012, με την υποστήριξη των: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δήμο Σιθωνίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδας. Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής & Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, σε μια προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα.
Σκοποί του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των ελλήνων τυποποιητών-παραγωγών ελιάς, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες, και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά.
Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τον Επίκ. Καθ Γιώργο Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και κ. Γιώργο Παλησίδη (6973453331, Επιστημονικό Συνεργάτη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Γαστρονομίας).
Μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 πρέπει να αποσταλούν τα δείγματα με μεταφορική ή courier στην Γραμματεία του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη (τηλ 6943834921), ενώ η συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής, σφραγισμένη & υπογεγραμμένηθα υποβληθεί με φαξ στο 2310271959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr.
Η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από Executive Chefs, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων, μεταξύ των οποίων αρχιμάγειρες από Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Αθήνα καθώς και chefs από Γαλλία, Κροατία & Τουρκία.
Στο μενού στο Gala του Σαββάτου 12/5/2012, ο executive chef Ευριπίδης Τζινόπουλος θα παρουσιάσει εδέσματα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με θέμα την ελιά, έχοντας υιοθετήσει και τεχνικές μοριακής μαγειρικής.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» κ. Φ. Καραφουλίδης επεσήμανε το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους τυποποιητές ελιάς για τον διαγωνισμό, στον οποίο μαζί με όλους τους ανακοινωμένους υποστηρικτές (ΥπΑΑΤ, Δήμο Σιθωνίας, Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, Κεν. Επιμελ. Ελλάδας. Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής & ΠΕΝΑ) ήρθε να προστεθεί το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).
Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπέζιων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη ελιά», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή ελιά», «Ροδέλα ελιάς, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό ελιά, πράσινη/μαύρη» & «Συσκευασία».
Το διήμερο 12 & 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus (Νικήτη, Χαλκιδικής) κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών προετοιμάζονται Ομιλίες, Συζητήσεις, Συμπόσιο, Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας, Βραβεύσεις και Ημερίδα για «το μέλλον του αγροτικού κόσμου».
Πληροφορίες: 6973453331, 6943834921, 2310 271950, agrorama@otenet.gr
Προκήρυξη Διαγωνισμού:www.chefsclub.gr και www.culinology.gr
Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τον Επίκ. Καθ Γιώργο Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και κ. Γιώργο Παλησίδη (6973453331, Επιστημονικό Συνεργάτη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Γαστρονομίας).
Μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 πρέπει να αποσταλούν τα δείγματα με μεταφορική ή courier στην Γραμματεία του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη (τηλ 6943834921), ενώ η συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής, σφραγισμένη & υπογεγραμμένηθα υποβληθεί με φαξ στο 2310271959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr.
Η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από Executive Chefs, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων, μεταξύ των οποίων αρχιμάγειρες από Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Αθήνα καθώς και chefs από Γαλλία, Κροατία & Τουρκία.
Στο μενού στο Gala του Σαββάτου 12/5/2012, ο executive chef Ευριπίδης Τζινόπουλος θα παρουσιάσει εδέσματα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με θέμα την ελιά, έχοντας υιοθετήσει και τεχνικές μοριακής μαγειρικής.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» κ. Φ. Καραφουλίδης επεσήμανε το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους τυποποιητές ελιάς για τον διαγωνισμό, στον οποίο μαζί με όλους τους ανακοινωμένους υποστηρικτές (ΥπΑΑΤ, Δήμο Σιθωνίας, Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, Κεν. Επιμελ. Ελλάδας. Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής & ΠΕΝΑ) ήρθε να προστεθεί το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).
Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπέζιων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη ελιά», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή ελιά», «Ροδέλα ελιάς, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό ελιά, πράσινη/μαύρη» & «Συσκευασία».
Το διήμερο 12 & 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus (Νικήτη, Χαλκιδικής) κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών προετοιμάζονται Ομιλίες, Συζητήσεις, Συμπόσιο, Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας, Βραβεύσεις και Ημερίδα για «το μέλλον του αγροτικού κόσμου».
Πληροφορίες: 6973453331, 6943834921, 2310 271950, agrorama@otenet.gr
Προκήρυξη Διαγωνισμού:www.chefsclub.gr και www.culinology.gr
κλικ για μεγέθυνση |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου