Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή κόντρα του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με την Μπακογιάννη


Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στον Μητροπλίτη Πειραιώς Σεραφείμ και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη εξαιτίας των απόψεων που είχε διατυπώσει ο μητροπολίτης εναντίον του «διεθνούς σιωνισμού» πριν από μήνες και συγκεκριμένα το 2010.

Για λειτουργία του «πνευματικού νόμου» κάνει λόγο ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε καυτηριάσει δηλώσεις του μητροπολίτη ο οποίος, όπως επισήμαινε η ίδια σε ανακοίνωσή της «απέδωσε την οικονομική κρίση σε εβραϊκή συνομωσία». Επίσης ο μητροπολίτης σχολιάζει εμμέσως το επίθετο της κ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι φέρει αυτό το επίθετο παρότι «τυγχάνει σύζυγος ετέρου προσώπου του κ. Ισιδώρου Κούβελου».

Ο μητροπολίτης Πειραιώς αφού τονίζει ότι με τις τότε δηλώσεις του δεν στρεφόταν «εναντίον του Εβραϊκού λαού αλλά του Σιωνιστικού λόμπυ και των ραβίνων του Ιουδαϊσμού», προσθέτει:

«Δεν πέρασε ένα χρόνος και ο Πνευματικός Νόμος λειτούργησε με εκκωφαντικό θόρυβο μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονός ότι ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη κ. Ισίδωρος Κούβελος είχε λησμονήσει να δηλώσει ένα εκατομμύριο δολάρια στα εισοδήματά του με αποτέλεσμα να οδηγείται από την Βουλή των Ελλήνων στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ταυτόχρονα η δημοσιοποίησις του όλου θέματος να πλήττει ανεπανόρθωτα και να οδηγεί στο περιθώριο τον κομματικό σχηματισμό της κ. Μπακογιάννη».

Η κυρία Μπακογιάννη, μέσω ανακοίνωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απαντά στον μητροπολίτη λέγοντας ότι «ο τρόπος που συνδέει ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τη δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων το Δεκέμβριο του 2010, με το γεγονός ότι έχει το ίδιο επίθετο με τα παιδιά της, και την κακοστημένη φαρσοκωμωδία των τελευταίων εβδομάδων είναι εντυπωσιακός και αποκαλυπτικός.

Ισχύει το δείξε μου ποιος είναι ο εχθρός σου για να σου πω ποιος είσαι. Στις πνευματικές και υπερβατικές αναζητήσεις του, δε θα τον ακολουθήσουμε. Στη δική μας αντίληψη, όπως για τη συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών και των πιστών ο Θεός είναι Θεός της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συγχώρεσης».

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: