Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης το εξαθέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών Γερακινής

Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση του Δήμου Πολυγύρου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 της πράξης με τίτλο «Εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλυβών Γερακινής Δήμου Πολυγύρου».

Η πρόταση έχει προϋπολογισμό 2.385.411,48 € και αφορά στην κατασκευή ενός τριώροφου σχολικού κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 1716,86 τ.μ., για την λειτουργία εξαθέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφος, ο οποίος ανακοίνωσε την ένταξη της πράξης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε τα εξής: «Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για νέα έργα στο δήμο μέσα από τη χρηματοδοτική διαδικασία του ΕΣΠΑ  είναι συνεχής από την πρώτη κιόλας μέρα, που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου, πράγμα που καταφαίνεται από τις διαδοχικές εγκρίσεις και εντάξεις έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Παρόλη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε για λογαριασμό του δήμου μια σειρά από σημαντικά έργα, τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών. Ευελπιστούμε ότι και άλλες μας προτάσεις πολύ σύντομα θα τύχουν θετικής κρίσης, δεδομένου ότι οι φάκελοι που υποβάλλουμε πληρούν τις προϋποθέσεις των αντίστοιχων προγραμμάτων και περιμένουμε μέσα από αυτή την χρηματοδοτική διαδικασία οι δημότες μας να ωφεληθούν τα μέγιστα.

Εκφράζω τις δημόσιες ευχαριστίες μου στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και στους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί με τη βοήθεια και τη στήριξή τους ο Δήμος μας πετυχαίνει για πρώτη φορά την έγκριση και χρηματοδότηση για την κατασκευή συγκεκριμένων έργων, που επί χρόνια αποτελούσαν βασικά και συνεχόμενα αιτήματα των τοπικών μας κοινωνιών».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: