Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο διευθυντής του Πόρτο Καρράς

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος του «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας και ο πρόεδρος Εργαζομένων του Ξενοδοχείου, Γιώργος Τούμπας, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6.000 ευρώ (3.000 και 2.500 ευρώ αντίστοιχα).

Ο κ. Βασιλάκης αμέσως μετά την υποβολή των δύο μηνύσεων και την ώρα που εκδικαζόταν η υπόθεση των συλληφθέντων συνδικαλιστών- εργαζομένων του «Πόρτο Καρράς» , συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα πήρε τακτική δικάσιμο για τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι. Ωστόσο, σε ερώτηση της zougla.gr προς την αστυνομική διεύθυνση της Χαλκιδικής εάν όντως έχει αφεθεί ελεύθερος, δεν πήραμε κάποια σαφή απάντηση. «Δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα», μας απάντησε το υπασπιστήριο.

Από την άλλη πλευρά οι μηνύσεις που είχαν υποβάλλει ο κ. Βασιλάκης και η εταιρεία, για «βιαιοπραγία και παρεμπόδιση» κατά του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου και δύο άλλων συνδικαλιστών, αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 20 Δεκεμβρίου. «Εμείς επιθυμούσαμε να γίνει σήμερα, το δικαστήριο για να λάμψει η αλήθεια, όμως οι ίδιοι ζήτησαν να αναβληθεί η δίκη γιατί δεν ήταν παρών ένας από τους κατηγόρους», ανέφερε ο κ. Πράτσας. Παράλληλα κατηγόρησε τους διοικούντες του ξενοδοχείου πως η ενέργειά τους να μπουν στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ από την είσοδο που ήταν αποκλεισμένη από τους εργαζόμενους, ήταν προσχεδιασμένη, για να προκληθεί ένταση.

Από κει και πέρα για τη σημερινή εξέλιξη ο κ. Πράτσας ανέφερε πως, «επειδή θέλαμε να λειτουργήσει ταχύτατα η αυτόφωρη διαδικασία καταθέσαμε τη μήνυση, αν και θα έπρεπε να γίνει συνολικά, με το να καταγράψουμε τα ποσά που οφείλονται ξεχωριστά σε καθέναν από τους εργαζόμενους. Να φανταστείτε πως το σύνολο των οφειλών όλων των εργαζομένων φτάνει τα 3 εκ ευρώ».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Πράτσα οι διοικούντες του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ κατηγορούνται και για ψευδείς μηνύσεις καθώς όπως είπε «συμπεριλαμβάνονται σε αυτές άνθρωποι που δεν έχουν καμία εμπλοκή στο θέμα».

Άμεση η απάντηση της διοίκησης του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


Η απάντηση της διοίκησης σχετικά με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ήταν η εξης:
Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα συμβαίνοντα στο συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγμάτων, σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

1.- Ουδέποτε η εταιρία αμφισβήτησε το δικαίωμα άσκησης απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο συγκρότημα (τρία εν συνόλω), τα οποία καθ΄ όλα τα χρόνια λειτουργίας του συγκροτήματος από τη νέα διοίκηση, ασκούν απρόσκοπτα και ακώλυτα τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, πράγμα που ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί, ούτε κατ΄ ελάχιστο.

2.- Η εταιρία αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ίδια δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, δεδομένου ότι η οικονομική της ταμειακή δυσπραγία οφείλεται σε έλλειψη ρευστότητας από τη μη ικανοποίηση των αδιαμφισβήτητων απαιτήσεών της από τους οφειλέτες της. Το γεγονός αυτό τελεί σε πλήρη γνώση των μελών της Διοίκησης των σωματείων, αφού γνωστοποιήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια οι οικονομικές ληξιπρόθεσμες και βεβαιωμένες απαιτήσεις της εταιρίας έναντι τρίτων.

3.- Στα τόσα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία, ποτέ δεν καθυστέρησε την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, τηρώντας – πράγμα μη αμφισβητούμενο – το σύνολο των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που αφορά, χρόνο, αμοιβές και τρόπο απασχόλησης του προσωπικού. Μάλιστα, διαρκούσης της απεργιακής κινητοποίησης, η εταιρία εξαντλώντας κάθε περιθώριο, εξόφλησε τις αποδοχές μηνός Σεπτεμβρίου του απασχολούμενου προσωπικό, συνεχίζει δε την προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων από τα πάσης φύσεως οφειλόμενα πελατών μας και Δημοσίου, προκειμένου να τα καταβάλλει και αυτά στους εργαζόμενους.

4.- Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα της άσκησης απεργιακών κινητοποιήσεων και «συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» να προβαίνει σε διάπραξη αδικημάτων του κοινού ποινικού δικαίου και συγκεκριμένα:
4.1.- Να απαγορεύει και να εμποδίζει την ελεύθερη είσοδο στο συγκρότημα των διευθυντικών στελεχών και των εργαζομένων που επιθυμούν να εργασθούν.

4.2.- Να απαγορεύει την είσοδο φορτηγών αυτοκινήτων στο χώρο του οινοποιείου για τη φόρτωση και μεταφορά εμπορευμάτων.

4.3.- Να απαγορεύει την είσοδο πλέον των 150 – 160 επισκεπτών - παικτών, οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή σε προγραμματισμένο τουρνουά πόκερ στο casino και οι οποίοι μετά από 4 – 5 τουλάχιστον ώρες αναμονής υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν εκνευρισμένοι και να καταφερθούν ενάντια στην εταιρία δυσφημιστικά και μερικοί εξ αυτών να κατορθώσουν να εισέλθουν στο συγκρότημα με πλοιάριο μέσω της μαρίνας.

4.4.- Να προβαίνει σε επανειλημμένες δολιοφθορές στα γήπεδα του γκολφ (καταστροφή γκαζόν, καταστροφή οπών γηπέδου, καταστροφή περιφράξεων κλπ).

4.5.- Να προβαίνει σε δολιοφθορές στα αποθεματικά προϊόντα τροφίμων της εταιρίας, ανοίγοντας τους καταψύκτες, πετώντας τα εκτός των ψυγείων και με τον τρόπο αυτά καταστρέφοντάς τα.

4.6.- Να τοποθετεί καρφιά σε δευτερεύοντες εισόδους πρόσβασης στο συγκρότημα, που αναγκαστικά θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε, με αποτέλεσμα 8 αυτοκίνητα στελεχών της επιχείρησης και της δικηγόρου της εταιρίας να υποστούν ζημιές στα ελαστικά τους, με αρκετά πιθανό κίνδυνο πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κλπ.

5.- Η εταιρία εξάντλησε κάθε περιθώριο ανοχής, υποχρεώθηκε όμως, μετά την παρέλευση τριών ημερών απεργιακών κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπράττονταν σωρεία ποινικών αδικημάτων, να απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστεύοντας ακράδαντα ότι μόνο έτσι μπορεί να προστατεύσει τη ζωή και την αξιοπρέπεια στελεχών, εργαζομένων και πελατών της, που τόσο ανενδοίαστα και κατά πλήρη παρερμηνεία του όρου «άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων», κάποιοι ασύστολα προσβάλλουν.

6.- Επιστρέφουμε τον όρο περί δήθεν σχεδίου τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων, αφού τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να αναζητηθούν στον ακολουθούμενο τρόπο άσκησης των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδίων των εργαζομένων. Η εταιρία ουδέποτε άσκησε οιασδήποτε μορφής πίεση σε εργαζόμενους που συμμετέχουν σε απεργία, σε αντίθεση με τις διοικήσεις των σωματείων, που τους εργαζόμενους οι οποίοι θέλησαν να απασχοληθούν, κατ΄ αρχήν τους πίεσαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους (και πράγματι κάποιοι στη συνέχεια δεν προσήλθαν για εργασία) και κατά δεύτερο, όσους συνέχισαν να απασχολούνται, τους ανέγραψαν ονομαστικά σε φυλλάδια, τα οποία μοίρασαν στην τοπική κοινωνία και τα ανήρτησαν σε κολώνες της περιοχής του Ν. Μαρμαρά. Αν αυτό δεν συνιστά άσκηση τρομοκρατίας, τότε ας μας πει κάποιος τι συνιστά.

Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: