Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Υπόθεση Σαρρή: Τους ξυλοφόρτωσαν για να καταθέσουν...


ΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Η «αστυνομία» του ψευδοκράτους επιδίδεται σε μιαν αδυσώπητη και στυγνή προσπάθεια εμπλοκής του πρώην υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σε κύκλωμα πορνείας και σωματεμπορίας. Το λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα ανανέωσε χθες την παράνομη κράτηση του κ. Σαρρή γι’ ακόμα δύο ημέρες, κι όχι για οκτώ ημέρες που ζήτησε η «αστυνομία».

Η ψευδοδικαστίνα προέβη σ’ επίπληξη της «αστυνομίας» για το χρόνο κράτησης που ζήτησε και σημείωσε ότι είναι χαριστικά και αυστηρώς που παράτεινε την κράτηση του κ. Σαρρή γι' ακόμα δύο ημέρες, τονίζοντας ότι η «αστυνομία» θα έπρεπε ήδη να ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο.
Ο ανακριτής της υπόθεσης, ωστόσο, υποστήριξε ότι η ψευδοαστυνομία δεν ολοκλήρωσε το έργο της και υπολείπονται άλλες 20 καταθέσεις προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα πορνείας και σωματεμπορίας.

Με μαυρισμένο μάτι ύποπτος

Οι Αττίλες, όπως διαφάνηκε χθες κατά τη διαδικασία ενώπιον του «δικαστηρίου», μη έχοντας αποδεικτικά στοιχεία και τεκμήρια που να υποδηλούν την ανάμειξη του κ. Σαρρή στην υπόθεση, προσπαθούν με ύπουλο και υπόγειο τρόπο να «στήσουν» ανάμειξή του σε υπόθεση πορνείας και σωματεμπορίας. Ενδεικτικές ήταν οι ένορκες καταθέσεις και των πέντε υπόπτων, οι οποίοι αφού επέδειξαν, ενώπιον του «δικαστηρίου», σημάδια πρόσφατης κακοποίησής τους, καταγγέλλοντας ότι κακοποιήθηκαν από την ψευδοαστυνομία για να μαρτυρήσουν ότι γνωρίζουν τον Μιχάλη Σαρρή.

Το «δικαστήριο», εκτός από τη διήμερη κράτηση του κ. Σαρρή, αποφάσισε όπως οι πέντε ύποπτοι εξεταστούν από γιατρό για τον ισχυρισμό τους ότι ξυλοφορτώθηκαν. Μάλιστα, ο ένας απ’ αυτούς εμφανίστηκε στο «δικαστήριο» με μαυρισμένο μάτι. Πρόκειται για τον 28χρονο Τ/κ Μαχμούτ Μπασαρίρ, που σύμφωνα με πληροφορίες μας κτυπήθηκε από λεγόμενο δεσμοφύλακα, αφού προηγουμένως ο τελευταίος του επιτέθηκε φραστικά, χρησιμοποιώντας αισχρές υποβολές εναντίον του. Χαρακτηριστική, ωστόσο, ήταν η ένορκη κατάθεση του 17χρονου έποικου Μεχμέτ Καχραμάν.

Ο 17χρονος, ενώ στην κατάθεσή του στην «αστυνομία» δήλωσε ότι το βράδυ της περασμένη Πέμπτης βρέθηκε στο σπίτι του 28χρονου Τ/κ Μαχμούτ Μπασαρίρ, επειδή τον γνώριζε και έκανε σεξ με τον Μιχάλη Σαρρή, χθες άλλαξε τη μαρτυρία του και δήλωσε ενόρκως στο «δικαστήριο» ότι δεν ήρθε ποτέ σε σεξουαλική επαφή με τον κ. Σαρρή.

Τόσο ο Μπασαρίρ όσο και ο Κακραμάν συνελήφθησαν μαζί με τον κ. Σαρρή το βράδυ της Πέμπτης, στο σπίτι του πρώτου, μετά από έφοδο ψευδοαστυνομικών. Στους προαναφερόμενους, εκτός του κ. Σαρρή, που φαίνεται ότι υπέστησαν κακοποίηση από τους Αττίλες, συμπεριλαμβάνονται ακόμα τρεις ανήλικοι. Πρόκειται για τους Μ.Κ, Ο.Ντ. και Ι.Χ.Γκ, και οι τρεις ηλικίας μεταξύ 14-16 ετών. Ο κ. Σαρρής εκπροσωπείται στο «δικαστήριο» από δύο Τ/κ δικηγόρους, τον Σερχάν Τσινάρ και Οντζέλ Πολιλί, ο τελευταίος εκπροσωπεί κι άλλους κατηγορουμένους στην ίδια υπόθεση.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν και οι Ελληνοκύπριοι δικηγόροι, Αχιλλέας Δημητριάδης και Κωσταντής Καντούνας.

Δέχθηκε ήρεμα την απόφαση

Ο Μιχάλης Σαρρής δέχθηκε ήρεμα την απόφαση του ψευδοδικαστηρίου, παρ' όλον ότι ήταν φανερά καταβεβλημένος. Υπενθυμίζεται ότι η «αστυνομία» ζήτησε την ανανέωση κράτησης του κ. Σαρρή και των άλλων δύο υπόπτων για συνωμοσία προς διάπραξη του κακουργήματος «παρά φύσιν συνουσίας». Στα κατεχόμενα όπως και στην Τουρκία η ομοφυλοφιλία διώκεται ως κακούργημα, στη βάση του «άρθρου 171», ως συνέχεια του άρθρου 154 επί αποικιοκρατίας, που χαρακτηρίζει τις σχέσεις του ίδιου φύλου ως «παρά φύσιν».

Ο Τ/κ Τύπος αναφέρθηκε και χθες εκτενώς στην υπόθεση. Η εφημερίδα «Κίπρις» στο πρωτοσέλιδό της σημείωνε ότι η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ένεκα της εμπλοκής ανηλίκων στην υπόθεση και ότι εκτός της αίθουσας του «δικαστηρίου» παρέμειναν αρκετοί δημοσιογράφοι, Ε/κ και Τ/κ, και ο εκπρόσωπος των Η.Ε., ο οποίος θα παρακολουθεί την υπόθεση μετά από αίτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και συγγενείς του κ. Σαρρή.

Η τροποποίηση του «νόμου»

ΓΙΑ την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με την «Κίπρις», το λεγόμενο δικαστήριο διέταξε την τριήμερη προσωποκράτηση του Καζίμ Ντογάν και την οκταήμερη προσωποκράτηση του Μεχμέτ Τεμιζέλ, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι από το 2009 εισέρχεται και εξέρχεται από τα κατεχόμενα με πλαστή ταυτότητα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της «ακροαματικής διαδικασίας», εκπρόσωποι του Κόμματος Νέα Κύπρος κι άλλων επτά μη κυβερνητικών οργανώσεων, συνδέσμων και οργανώσεων, διαμαρτυρήθηκαν έξω από το λεγόμενο δικαστήριο, ζητώντας τροποποίηση του υφιστάμενου «νόμου» και του συγκεκριμένου άρθρου του «ποινικού κώδικα», για το θέμα της ομοφυλοφιλίας, το οποίο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζήτησαν, επίσης, τη μείωση του ορίου ηλικίας στα 16, των ατόμων που εμπλέκονται σε παρόμοιας φύσης υποθέσεις.

Πηγή: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια: