Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ψάχνουν να βρούνε τί φταίει για τα νερά σε Σταυρό, Ασπροβάλτα με ωκεανογραφικό σκάφος


Ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) κατέπλευσε στο λιμάνι του Σταυρού προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες για την περιβαλλοντική κατάσταση των υδάτων και των ακτών στο Στρυμωνικό Κόλπο.

Προηγήθηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Βόλβης προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναπτύξει την ευρύτερη περιοχή τόσο τουριστικά όσο και περιβαλλοντικά.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα καθηγητών του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου προχώρησε ήδη στη λήψη δειγμάτων νερού και στην καταγραφή της ακτής μέχρι και το δέλτα του Στρυμόνα, ώστε να προβεί σε αναλύσεις προκειμένου να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μέσα σε δύο μήνες ενώ στη συνέχεια θα παραδοθεί στο δήμο Βόλβης ένα ολοκληρωμένο γεωγραφικό σύστημα, το οποίο μέσω δορυφόρου θα αποτυπώνει τα δεδομένα της περιοχής, θα παρακολουθεί τις περιβαλλοντικές παραμέτρους και θα εντοπίζει άμεσα τυχόν πηγές ρύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: