Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό


23:00
- Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με το πέρασμα του μεγαλύτερου μπλοκ –άνω των 12.000 ατόμων- το οποίο αποτελούσαν φοιτητές καταλήψεων, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και όσοι από την πορεία της ΓΣΕΕ ανασυντάχθηκαν και ενώθηκαν με αυτή την πορεία. Η ένταση τώρα έχει μεταφερθεί στην πλατεία Σιντριβανίου 200 μέτρα από τα Πανεπιστήμια όπου σημειώνονται επεισόδια και γίνεται χρήση δακρυγόνων.

Στο μεταξύ ομάδες νεαρών έχουν παρεισφρήσει και μέσα στα πανεπιστήμια και -σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας- θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση του νεου νόμου που αφορά το άσυλο. Αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την κατάληψή τους δηλώνουν οι φοιτητές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν απόψε, με αφορμή τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Οι φοιτητές συγκεντρώνονται στην Πλατεία Χημείου, μέσα στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να κάνουν περιφρούρηση της κατάληψής τους, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στα ΜΑΤ «για αλόγιστη χρήση χημικών».

22:00 - Παπανδρέου θα πετύχουμε- Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες τομές τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και «να μείνουμε στο ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τότπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα. Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε». Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

21:40 - Περίπου 400 "αγανακτισμένοι" προσπάθησαν να  αποκλείσουν τη Βασιλίσσης Αμαλίας , στο Σύνταγμα πριν από λίγη ώρα, αλλά  απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πρός στιγμή επικράτησε ένταση. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία

21:30 - Νέα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο μεταξύ των διαδηλωτών  της αστυνομίας έξω από το Βελλίδειο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: