Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ οπαδών του Ηρακλή με τις Αστυνομικές Δυνάμεις. Χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή ξεκίνησαν με πορεία από το Κατσάνειο με προορισμό το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια υπήρξαν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ επί της Τσιμισκή. Συλλήψεις οπαδών του Ηρακλή στην Αθήνα, 30 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή ξεκίνησαν την πορεία τους από το Κατσάνειο προς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Εκεί απαίτησαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά η αντιπροσωπεία του Ηρακλή ενημερώθηκε ότι ο κ. Μπουτάρης απουσιάζει.


Ζήτησαν να παραδώσουν ψήφισμα για τον Ηρακλή και κατόπιν διαβουλεύσεων συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αύριο (05/05) διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου όπου "προσκεκλημένοι" είναι όλα τα πολιτικά στελέχη.

Την ώρα των διαβουλεύσεων όμως άρχισαν - σε προφορικό επίπεδο - οι αντεγκλήσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με καταγγελίες των οπαδών του Ηρακλή, αστυνομικός με χαρακτηριστική χειρονομία "πίκαρε" τους οπαδούς του Ηρακλή οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και του Δημάρχου.

Στη συνέχεια, η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του Ηρακλή ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Τσιμισκή, ενώ άλλοι οπαδοί παρέμειναν στον χώρο του Δημαρχείου. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπήρξαν φθορές από μερίδα οπαδών του Ηρακλή που έκαψαν κάδους, έσπασαν βιτρίνες, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών θέλοντας να διαλύσει την πορεία, ενώ υπήρξαν οδομαχίες. Η κυκλοφορία στην Τσιμισκή έκλεισε για κάποια λεπτά.

Στο μεταξύ, οκτώ οπαδοί του Ηρακλή συνελλήφθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί και να οδηγούνται στο τμήμα αυτή τη στιγμή. Αιτία το γεγονός ότι έριξαν αυγά και γιαούρτια στα γραφεία της ομοσπονδίας. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές.

Πηγή: Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: