Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ποινικές διώξεις σε βάρος του Πρύτανη και των μεταναστών


Ελπίδα Οικονομίδου

Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του πρύτανη, των οκτώ μελών οργανώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των 300 μεταναστών,  ζητάει με πόρισμά του ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης.

Ο κ. Μουζακίτης, αφού διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, παρέδωσε πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Σακελάκο, με το οποίο ζητάει να διωχθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 


Επιπλέον, ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση οικιακής ειρήνης, για την κατάληψη του κτιρίου, και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες φθορές, σχετικά με τις ζημιές που διαπιστώθηκαν μετά την αποχώρηση των μεταναστών.

Το πόρισμα του Εισαγγελέα αποδίδει ποινικές ευθύνες και στους 300 μετανάστες που κατέλαβαν τους χώρους της Νομικής  και προτείνει να διωχθούν για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Αντίθετα, όσον αφορά τους υπεύθυνους για το ταξίδι των μεταναστών από την Κρήτη, τους οποίους ο κ. Μουζακίτης είχε κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση  στον Πειραιά, το εισαγγελικό πόρισμα δεν αποδίδει ποινικές ευθύνες  σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια.

Το πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: