Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου για τον "Καλλικράτη"


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου κατά τη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου 2010 κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου Χαλκιδικής, θεωρεί ότι για την επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης του Σχεδίου «Καλλικράτης», επιβάλλεται η δημιουργία λίγων και ισχυρών Δήμων.

Ο Δήμος της Πρωτεύουσας (Πολυγύρου) σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ένας ισχυρός Δήμος. Θα πρέπει να αποτελείται από τους Δήμους Ανθεμούντα -Ζερβοχωρίων- Πολυγύρου-Ορμύλιας- Σιθωνίας και Τορώνης, των οποίων τους δημότες καλούμε σε συνεργασία.

Θεωρείται αυτονόητο ότι κάθε δημότης του διευρυμένου Δήμου μετά την συνένωση, θα απολαμβάνει όλες τις υπηρεσίες και τις υποδομές του Δήμου, σε βάση ισότητας.

Σ’ αυτόν τον διάλογο που ξεκινάει τώρα με την δημοσιοποίηση και της πρότασης για την χωροταξική κατανομή των νέων Δήμων, καλούμε όλους τους δημότες, τους φορείς και τους εκπροσώπους του Νομού σε κάθε βαθμίδα της Αυτοδιοίκησης και γενικότερα της Διοίκησης, προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στην κοινή μας επιδίωξη για την δημιουργία ισχυρών αυτοδιοικητικών μονάδων, οι οποίες θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: