Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Νίκες» σε όλη την Ελλάδα


Η Νίκη είναι ένα «κλασσικό» όνομα που χρησιμοποιούν ελληνικές ομάδες στην ονομασία τους προκειμένου να τιμήσουν την αρχαία θεά της ελληνικής μυθολογίας και παράλληλα να ξεκαθαρίσουν ότι η ήττα είναι άγνωστη λέξη για αυτές.

Η Νίκη με τις περισσότερες…νίκες είναι αυτή του Βόλου της οποίας η φήμη ξεπέρασε γρήγορα τα στενά σύνορα του Νομού Μαγνησίας. Οι «κυανόλευκοι» ιδρύθηκαν το 1924 και βοήθησαν με τις επιτυχίες ώστε να …ξεφυτρώσουν και άλλες Νίκες σε όλη την Ελλάδα.

Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση της η Νίκη Βόλου καταφέρνει και γράφει την πιο «λαμπρή» σελίδα στην ιστορία της καθώς τερμάτισε στην Πέμπτη θέση της μεγάλης κατηγορίας.

Η δεύτερη … Νίκη σε επιτυχίες είναι αυτή του Πολυγύρου όπου ιδρύθηκε το 1950 και εδρεύει στην Χαλκιδική. Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι την Β΄Εθνική και συγκεκριμένα το 1974 ωστόσο δεν κατάφεραν να …κρατηθούν στην κατηγορία αφού υποβιβάστηκαν άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άρτα εδρεύει μια …νέα Νίκη αυτή που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμιάς. Αναλυτικά οι …υπόλοιπες ποδοσφαιρικές Νίκες της Ελλάδας:

Πολυγύρου

Αγκαθιάς

Αλεξανδρούπολης

Απάλου

Χριστού

Ευκαρπίας

Νεοχωρούδας

Μεσημερίου

Κερασιάς

Ηρακλείου

Καλής

Βορεινού

Άξου

Καρδίτσας

Αγίας Παρασκευής

Λαφυστίου

Ρέντη

Ρόδου

Αλίμου

Προαστείου

Λουσικών

Νικολεϊκων

Τραγανού

Ναυπλίου

Πλάτης

Σητείας

Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: